Nasrallah'tan Lübnan hükümetine 'Suriye ile ilişkileri düzeltme' çağrısı

Nasrallah, "Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesi, Lübnan'daki ekonomik krizin çözümü için önemli kapılar açacaktır." dedi.

Nasrallah'tan Lübnan hükümetine 'Suriye ile ilişkileri düzeltme' çağrısı

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ülkedeki ekonomik krizin çözümü için hükümete, Suriye ile ilişkileri düzeltme çağrısında bulundu.

Lübnan’ın özellikle ekonomik krizden geçtiği bu dönemde Suriye ile ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini savunan Nasrallah, “Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesi, Lübnan’daki ekonomik krizin çözümü için önemli kapılar açacaktır.” dedi.

Nasrallah, “Suriye’nin de bugünlerde ekonomik olarak Lübnan’a ihtiyacı var. Mantıksal çözümlerden biri ürünlerimizin ihracatı için sınır kapılarını açacak şekilde ilişkilerin düzeltilmesidir.” diye konuştu.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünyayı sardığı bu dönemde Lübnan’ın uluslararası yardım arayışının sonuç vermeyeceğini iddia eden Nasrallah, umutlarını yardımlara bağlamak yerine Lübnan’ın sanayi ve ziraat sektörlerini canlandıracak piyasa bulması gerektiğini ifade etti.

Nasrallah, Suriye’nin yürüttüğü siyasi savaşın, teröristlere karşı yürüttüğü askeri savaştan geri kalır yanı olmadığını belirterek, müttefiklerin Suriye’den vazgeçtiğine dair iddiaların doğru olmadığını ifade etti.