Nasrallah: Hizbullah tüm gücüyle Lübnan halkının yanında

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta en az 158 kişinin öldüğü 5000'den fazla insanın yaralandığı patlamadan sonra bir açıklama yaptı.

Nasrallah: Hizbullah tüm gücüyle Lübnan halkının yanında

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta en az 158 kişinin öldüğü 5000’den fazla insanın yaralandığı patlamadan sonra bir açıklama yaptı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, “Hizbullah ve tüm gücü ve imkanlarıyla sonuçlarını aşma yolunda Hükumet ve devlet ile Beyrut limanında meydana gelen patlama sonucunda zarar gören Lübnan halkının yanındadır” açıklamasını paylaştı.

Nasrallah konuşmasında, patlama sonrası oluşan tepkinin olumlu olduğunu belirterek; Lübnan’ın karşı karşıya olduğu şiddet ve abluka durumundan çıkmak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Nasrallah, felaketin ilk saatinden beri medya organlarının ve politik güçlerin, Beyrut limanında patlayanın Hizbulllah’a ait bir silah deposunun patlamasından ibaret olduğu yönünde açıklamalar yaparak ortaya çıktıklarını hatırlatırken; bu söylenenleri ve açıklamaları yalanladıklarını ifade etti.

Nasrallah, “Planlayanlar olsun veya ihmalkarların veyahut da işlerini yapmayanlar olsun felaketten sorumlular hakkında adil cezanın verilmesi için şeffaf ve adil bir soruşturma yürütülmesinin gerekliliği konusunda ulusal bir fikir birliği vardır” diye konuştu.