Nasrallah: Bölgedeki tüm Amerikan subayları ve askerleri hedef alın

Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için düzenlenen mitingde konuştu.

Nasrallah: Bölgedeki tüm Amerikan subayları ve askerleri hedef alın

Nasrallah, Süleymani’nin öldürüldüğü tarihin bir milat olduğunu, bölge için yeni bir dönemin başladığını söyleyerek, “3 Ocak, bölgedeki iki evreyi, yeni bir tarihin ve yeni bir evrenin başlangıcını ayıran bir tarihtir” dedi.

Nasrallah, Süleymani’nin öldürülmesinin bir suç olduğunu ve bu emri ABD Başkanı Donald Trump’ın şahsen verdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Trump, Amerikan ordusuna bir suçu gerçekleştirmesini emretti ve ordu bu emri uyguladı. ABD’nin ilk hedefi İran’daki İslami rejimi yıkmaktı ve bu, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tarafından da ifade edildi. Trump nükleer anlaşmadan çıktı ve yaptırımlar uyguladı. İran’a abluka ve tecrit ile ekonomik kriz yaşatmak ve İran’ı uyuşmazlığa doğru itmek için girişimlerde bulundu. Trump’ın tüm politikası İran’ı müzakere masasına getirmek ancak görev süresi bitecek, İran müzakere etmeyecek. Trump çok açık ve şeffaf çünkü kibirli ve önünde kimseyi görmüyor. Ülkeleri ve uluslararası bir toplumu tanımıyor. Bölgede yeni bir savaş başlattılar.Bölgedeki tüm Amerikan subayları ve askerleri hedef alın. Daha önce Amerika’yı buradan çıkaran istişhadilerimiz hala burada. Süleymani’nin ayakkabısı Trump’ın kellesinden daha değerlidir. Kısas ancak ABD’nin tüm bölgeden çekilmesi ile olabilir.””

Nasrallah, Kasım Süleymani’nin öldürülmesini İsrail’in istediğini öne sürerek, “ABD ve İsrail bölgenin dosyalarını incelediklerinde, Suriye, Irak, Yemen, Afganistan ve direnişin her ekseninde, her yerde onlara karşı koyan bir adam buldular, Kasım Süleymani’yi buldular. İsrail, Süleymani’yi var olan en tehlikeli adam olarak görüyordu ve İsrail onu öldürmeye cesaret edemedi, bu yüzden onu öldürmek için ABD’ye başvurdu. Amerikalılar İran’ın korkacağını ve geri çekileceğini umuyor” diye konuştu.