Nasrallah: ABD'nin Lübnanlıları birbirlerine karşı kışkırttığını herkes görüyor

Nasrallah, ABD yönetimini Lübnan'ın iç işlerine karışmakla suçlayarak, "ABD'nin Lübnanlıları birbirlerine karşı kışkırttığını herkes görüyor. ABD Büyükelçisi'nin, Lübnan'daki mali yetkililerin atamaları veya kurulması muhtemel hükümetin yönüyle ne ilgisi olabilir?" ifadelerini kullandı.

Nasrallah: ABD'nin Lübnanlıları birbirlerine karşı kışkırttığını herkes görüyor

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah yaptığı televizyon konuşmasında, Lübnan’da gittikçe derinleşen ekonomik kriz ve çözüm yollarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Lübnan’ın tüketici bir ülke olduğuna işaret eden Nasrallah, dolayısıyla mevcut krizi fırsata dönüştürerek tarım ve sanayiye yönelmeleri gerektiğini ifade etti.

Nasrallah, ABD yönetimini Lübnan’ın iç işlerine karışmakla suçlayarak, “ABD’nin Lübnanlıları birbirlerine karşı kışkırttığını herkes görüyor. ABD Büyükelçisi’nin, Lübnan’daki mali yetkililerin atamaları veya kurulması muhtemel hükümetin yönüyle ne ilgisi olabilir?” ifadelerini kullandı.

Washington yönetiminin Lübnan’daki ekonomik krizi Hizbullah’ı köşeye sıkıştırmak için kullandığını ancak bundan sonuç alamayacaklarını öne süren Nasrallah, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hizbullah teslim olmayacak, ABD’nin Lübnan’a yönelik boğma politikası, Hizbullah’ı değil kendi müttefiklerini zayıflatır. Bu politikalar, Hizbullah’a yönelik bir darbeye yol açmaz. Kriz derinleştikçe Hizbullah’a sığınan çoğalır, dolayısıyla bu tür oyunlarla zaman kaybetmemelerini tavsiye ederim.”