'Nane likörü' sansürü: Böyle yayınlanacaksa yayınlamayın

"Naşit’i izleyip de ‘alkolik olan’ var mıdır acaba? Bu sahne kesilmese ceza mı gelecek? Hani ‘ne olur ne olmaz’ durumu... Bu o kadar çoğaldı ki..."

'Nane likörü' sansürü: Böyle yayınlanacaksa yayınlamayın

Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden “Gülen Gözler”de nane likörü sahnesi son yıllarda hemen her yayınlandığı televizyon kanalında sansüre uğruyor.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, pazar günü filmi yayınlayan ancak adını vermediği televizyon kanalında da aynı durumla karşılaşılması üzerine “Mahalle baskısı mı diyorlar adına! Böyle yayınlanacaksa, gerçekten yayınlamayın, bütün kanallar için geçerli.” diyerek tepki gösterdi.

Koloğlu’nun “Adile Naşit Sansürü!” başlıklı yazısı şöyle:

“40 yıllık ‘Gülen Gözler’ filminin de sansürleneceğini düşünülebilir miydiniz? Hani ‘sıcak aile, sıcak yuva’ filmlerinin şahı ‘Gülen Gözler’…
Hani Adile Naşit-Münir Özkul’un birlikte rol aldığı film… Yapımda, kızlar dertli ve odalarında içiyorlar arabesk müzikler eşliğinde… Adile Naşit giriyor odaya ve şöyle konuşuyor: “Gecenin bir yarısı çığlık çığlığa şarkı söylenir mi? Babanız gönderdi. “Artık zıbarıp yatsınlar” diyor.” Sonra “Aaaa içki de içiyorlar. Nane likörü bayılırım” diye devam edip likörü fondip yapıyor.

Eğlenceli bir sahne

Sahnenin içkiye özendirdiği filan yok. Eğlenceli bir sahne aslında.
Pazar akşamı baktık, olduğu gibi gitmiş sahne. 70’li yılların filmidir. Dedik ya, ‘ailece oturup izlenecek’ yapımların başındadır. Bunca yıldır yayınlanır bu sahne kesilmeden. Naşit’i izleyip de ‘alkolik olan’ var mıdır acaba? Bu sahne kesilmese ceza mı gelecek? Hani ‘ne olur ne olmaz’ durumu… Bu o kadar çoğaldı ki…
Mahalle baskısı mı diyorlar adına! Böyle yayınlanacaksa, gerçekten yayınlamayın, bütün kanallar için geçerli.”