Nakşibendi 'şeyhi'nin katil zanlısı AKP'li Tatvan Belediye Başkanvekili Mazhar Şeflekçi'nin oğlu çıktı

Abdulkerim Çevik cinayetinin katil zanlısı Yakup Şeflekçi'nin, AKP'li Tatvan Belediye Başkanvekili Mazhar Şeflekçi'nin oğlu olduğu ortaya çıktı.

Nakşibendi 'şeyhi'nin katil zanlısı AKP'li Tatvan Belediye Başkanvekili Mazhar Şeflekçi'nin oğlu çıktı

Dün Bitlis’te öldürülen Nakşibendi tarikatı şeyhi Abdulkerim Çevik cinayetinin katil zanlısı Yakup Şeflekçi’nin, AKP’li Tatvan Belediye Başkanvekili Mazhar Şeflekçi’nin oğlu olduğu ortaya çıktı.

Mazhar Şeflekçi ile oğlu Yakup Şeflekçi ve yeğenleri arasında miras konusunda anlaşmazlık çıktığı öne sürüldü. Anlaşmazlık üzerine konuyu yargı yerine şeriata taşımak için Nakşibendi Şeyhi Abdulkerim Çevik’e başvuruldu.

Çevik’in Mazhar Şeflekçi ve oğlu Yakup Şeflekçi’yi haksız bulması üzerine Yakup Şeflekçi şeyhi başından vurarak öldürdü.

Halktv’nin haberine göre, Şeflekçilerin, Nakşibendi tarikatına mesup oldukları ve Abdulkerim Çevik’in de müridi oldukları belirtilirken; Çevik ailesinin de Şeflekçilerin köyü olan Tatvan’ın Benekli (Çulhur) köyünde evleri ve arazileri olduğu iddia edildi.

ŞEFLEKÇİ’NİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Yakup Şeflekçi polisteki ifadesinde Abdulkerim Çevik’i amcasını oğlunun borcu nedeniyle yaptığı arabuluculuk sırasında tanıdığını öne sürerek, “15 gün önce Abdulkerim Çevik’le iflas eden amcamın oğlu F.Ş.’nin 150 bin TL borcu için konuştuk. Bunun benden tahsil edileceğini söyledi. Ancak kabul etmedim. Daha sonra internetten paylaşımlarını inceledim.

Paylaşımlardaki ikinci kelimenin şifreli olduğunu düşündüm. Bu şifrelerle bazı kesimlere mesaj gönderdiğini düşünmeye başladım. Bu düşünce de hiç kafamdan gitmedi. Olayda kullanmış olduğum tabancayı da bir kamyoncudan 32 bin TL karşılığında satın aldım. Olay günü de öldürmeye karar verdim.

Yanıma 3 silahı da aldım. Bulunduğu Eren Tepesi denen yere gittim. Yanına girdim. 150 bin TL muhabbeti hiç geçmedi. Ben girdiğimde tekti. Daha sonra birileri geldi yanına. O sırada aşağıya indim.

Dışarda bulunan türbeyi cep telefonumla kamerayla çektim. Aracıma girdim oturdum.

Tekrar aklıma gelince de odaya tekrar girerek Abdulkerim Çevik’e ateş ettim. Sendeleyerek geliyordu bir kez daha ateş edip istasyona geldim” dedi.