Nakliyecilerden birçok ilde yol kapatma eylemi: Gaz, su, gözaltı...

1 Ocak'tan itibaren uygulamaya konulan dijital takograf uygulamasına karşı çıkan nakliyeciler dün itibariyle başlattıkları eylemlerinin ikinci gününde polis müdahalesiyle karşılaştı.

Nakliyecilerden birçok ilde yol kapatma eylemi: Gaz, su, gözaltı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yılbaşı itibariyle otobüs ve kamyonlarda sayısal takograf bulundurulması ve bu cihazlardan alınan verilerin bakanlığa iletilmesi şartı getirmişti.

Uygulamaya karşı çıkan nakliyeciler dün itibariyle birçok ilde yol kapatma eylemleri başlattı. Eylemlerine bugün de devam eden nakliyecilere polis ise biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bazı illerde polis gözaltı da yaptı.

KOCAELİ

Gebze Barış Mahallesi’ndeki kamyon ve TIR parkında dün başlatılan eylemin ikinci gününde, Gebze Nakliyeciler ve Lojistikçiler Derneği Başkanı Bahattin Demircan basın açıklaması yaptı. Daha sonra bir grup nakliyeci, D-100 kara yolunu trafiğe kapatmak istedi. Dağılmaları konusunda uyarılara rağmen yolu kapatmak isteyen kalabalığa polis müdahale etti. Kısa süren arbedede polis 8 eylemciyi gözaltına aldı.

KONYA

Konya’da, bir grup nakliyeci, taşımacılık sistemindeki bazı uygulamaları protesto amacıyla yol kapatma eylemi yaptı.

Kamyon Garajı’nda toplanan nakliyeciler, yeterli park alanlarının bulunmaması, zorunlu hale getirilen dijital takograf uygulaması, nakliye fiyatlarının belirlenmesi ve yük bildirimleri konusundaki sorunların giderilmesini istedi. Bildiri okuyan grubun dağılmaması üzerine polis ekipleri, kalabalığı uyardı. Daha sonra Yeni İstanbul Caddesi’ne yürüyen ve yolu kapatmak isteyen grup üyelerine polis, TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.

URFA

Urfa’da faaliyet gösteren nakliyeciler, ‘dijital takograf’ uygulamasını protesto etmek için Şanlıurfa-Akçakale karayolunda toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup uygulamanın altyapısı hazır olmadan yürürlüğe girdiğini belirterek uygulamanın geri çekilmesi için basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis toplanan gruba kent merkezi ve ilçelerde valilik tarafından basın açıklaması, eylem, miting çadır kurma etkinliklerin 1 ay boyunca yasak olduğu hatırlatıldı. Bu duruma tepki gösteren grup açıklama için bu kez kamyon garajına gitti. Ancak burada da polisin izin vermemesi üzerine grup Şanlıurfa-Akçakale karayolunu trafiğe kapatmak istemesi üzerine çıkan gerginlikte 3 kişi gözaltına aldı.