Nagehan'da 'siyasi ayak' huzurluğu: Türkiye’yi uçuruma sürükleyecek, korkuyorum...

Nagehan Alçı, 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmasının yeniden başlamasından rahatsız oldu, "Türkiye’yi uçuruma sürükleyecek ve iktidarı daha çok sertleşmeye zorlayacak şuursuzlukta bir kampanyayı ateşledi anaakım muhalefet." dedi.

Nagehan'da 'siyasi ayak' huzurluğu: Türkiye’yi uçuruma sürükleyecek, korkuyorum...

Yıllarca televizyon ekranlarında emniyet ve yargıdaki Fetullahçı çetelerin kurguladığı davaların adeta savcılığını yapan isimlerden biri olan Nagehan Alçı, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarının yeniden alevlenmesi üzerine rahatsızlığını dile getirdi.

Habertürk‘teki köşesinde “FETÖ’nün siyasi ayağı ve tehlikeli gidişat” başlıklı bir yazı kaleme alan Alçı, konuyla ilgili AKP’ye ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik suçlamalara tepki gösterip “FETÖ’nün esas hedefi olan ve örgütü bizzat bitiren bir lideri FETÖ’nün siyasi ayağı olarak gösterme çabası adaletten uzak.” dedi.

Muhalefetin “Türkiye’yi uçuruma sürükleyecek ve iktidarı daha çok sertleşmeye zorlayacak şuursuzlukta bir kampanyayı ateşlediğini” öne süren Alçı, “Tayyip Erdoğan FETÖ geçmişinden ürküyor. En nihayet FETÖ’den cezasını çekecek” gibi yorumlar yapıldığını, bunları söyleyenlerin ise 2014-15-16’da “Erdoğan devrilsin” diye Fetullahçılara tam destek verenler olduğunu savundu. Kendi ‘FETÖ’cü geçmişine ortak etmeye çalıştığı muhalefet için “Ya yarın bu isimler de bu işbirliği yüzünden tutuklanırsa ne olacak?” diye soran yandaş yazar, “Ben yüksek sesle hayır diye haykıracağım. Sözcü gibi Cumhuriyet gibi tüm operasyonlarda da öyle haykırdım. Fakat bu şuursuzluğu görüyorum ve korkuyorum…” ifadelerini kullandı.

Alçı’nın yazısında ilgili bölümler şöyle:

FETÖ’nün omurgasını teşkil ettiği o korkunç darbe teşebbüsünden sonraki ilk 1 ay Türk siyasetinin olgun göründüğü bir dönemdi. Ancak 2016 Ağustos ortalarından itibaren başta CHP olmak üzere hem anaakım muhalefet partileri hem de neredeyse tüm muhalif kalemler “FETÖ’nün siyasi ayağı”, “FETÖ’nün siyasi ayağı” diyerek Başkan Erdoğan’ın ve AK Parti’nin önde gelen isimlerinin tutuklanması gerektiğini söylemeye başladılar.

Türkiye’yi uçuruma sürükleyecek ve iktidarı daha çok sertleşmeye zorlayacak şuursuzlukta bir kampanyayı ateşledi anaakım muhalefet.

Oysa 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsünden hemen sonra Meclis’te gerçekten güzel bir ortam vardı. Bekir Bozdağ ile Özgür Özel arasında bir tartışma hatırlıyorum. Bekir Bey “Valla 2013 öncesi yaptıklarımızdan ötürü biz sizin yüzünüze bakamayız. Siz de 2013 sonrası yaptıklarınızdan ötürü bizim yüzümüze bakamazsınız” demişti. Hem CHP hem diğer muhalefet sıralarından “Haklısın” diye gülüşmeler olmuştu. Çünkü çok açık ki 2013 öncesi iktidar, sonrasında da TBMM’deki muhalefet ve muhalif aydınlar da açık ve seçik şekilde Fetullahçılarla işbirliği içinde olmuştu.

EN ÖZGÜRLÜKÇÜSÜ DE AYNI DÖNGÜDE

Kendine özgürlükçü-sol diyen kimi dijital medya platformlarına da bakıyorum. Onlar da kimyaları bozulmuş şekilde “Tayyip Erdoğan FETÖ geçmişinden ürküyor. En nihayet FETÖ’den cezasını çekecek” gibi yorumlar yapıyorlar.

Bu sözleri şuursuzca ve akılsızca söyleyenler 2014-15-16’da “Erdoğan devrilsin” diye Fetullahçılara tam destek verenler. Ya yarın bu isimler de bu işbirliği yüzünden tutuklanırsa ne olacak?

Ben yüksek sesle hayır diye haykıracağım. Sözcü gibi Cumhuriyet gibi tüm operasyonlarda da öyle haykırdım. Fakat bu şuursuzluğu görüyorum ve korkuyorum…

HAKSIZ VE AKILSIZ BİR İTHAM

Yönelttikleri itham hem haksız hem de akılsızca… FETÖ’nün esas hedefi olan ve örgütü bizzat bitiren bir lideri FETÖ’nün siyasi ayağı olarak gösterme çabası adaletten uzak.

Üstelik tartışmayı yanlış ve Türkiye’yi korkutucu bir girdaba sürükleyecek bir noktaya götürüyor.

Öyle olunca da iktidar “Esas siz 17-25 Aralık sonrası üstelik bizim gibi değil bile isteye FETÖ ile ittifak kurdunuz” söylemini güçlendiriyor.

Ben bu minvalde giden “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarının, iki tarafın birbirine karşı silah olarak kullanacağı bir malzeme olmaktan başka bir işe yaramayacağından ve bundan da muhalefet cephesinin zararlı çıkacağından maalesef eminim…”

Nagehan Alçı, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’nın ortaya çıkarılması talepleri üzerine daha önce de benzer nitelikte yazılar kaleme almıştı. CHP’li Dursun Çiçek’in 2018 yılında konuyla ilgili yaptığı çıkışı üzerine Alçı, yazısında “27 Mayıs kafasının tetikte olduğunu” öne sürmüştü.