Nagehan Alçı'dan Davutoğlu'na: Sorumluluktan kaçmamalı, 'Emevi Camii'nde namaz sözü mükemmeldi' demeli

Nagehan Alçı, AKP'nin Suriye'nin yıkımı için ABD emperyalizmiyle işbirliği içinde giriştiği politikaların mimarı olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu'na "Mesuliyet benimdir" demesi çağrısı yaptı.

Nagehan Alçı'dan Davutoğlu'na: Sorumluluktan kaçmamalı, 'Emevi Camii'nde namaz sözü mükemmeldi' demeli

Habertürk gazetesinin yandaş yazarı Nagehan Alçı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na “tavsiye”lerde bulundu.

“Ahmet Davutoğlu gerçek bir siyasal lider olabilir mi?” başlıklı yazısında Alçı, Davutoğlu’nun beyanlarında sürekli bir yakınma ve şikayet etme hali gözlemlediğini belirtirken “Hemen her konuda geçmişe dair “Tüm sorumluluk valla benim değil, billa benim değil” demeye getiren bir siyasetçi portresine Türkiye toplumu nasıl bakar?” diye sordu. Ahmet Davutoğlu’nu “özgüvenli bir dil”le konuşmaya çağıran Alçı, Davutoğlu’yla ilgili en çok konuşulan Suriye mevzusu konusunda gelen eleştirilere nasıl cevap vermesi gerektiğini yazdı.

Davutoğlu’ndan “Evet Ahmet Davutoğlu olarak herkese ilan ediyorum ki 2003-2016 arası tüm dış politika süreçlerinden ve özel olarak da Suriye siyasetinden tamamen ben sorumluyum. Ayrıca şunu da belirtiyorum ki Suriye politikamız asla yanlış değildi. Evet belki o zaman konum olarak benden daha yüksek yerde siyasetçiler vardı ama ben felsefe olarak hepsini etkileyen ve dış politika trendlerini yönlendiren konumdaydım. Dolayısıyla mesuliyet benimdir.” demesini isteyen Alçı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait olan ancak Davutoğlu’na atfedilen “Şam’a gidip Emevi Camii’nde namaz kılma” ifadesiyle ilgili de şöyle demesi tavsiyesinde bulundu:

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zikrettiği Emevi Camii’nde kardeşlerimizle birlikte namaz kılacağız sözü bana mal ediliyor. Ben bu sözü söylemedim ama bu cümlenin de sorumluluğunu tamamen üstleniyorum.

Çünkü Erdoğan’ın bu cümlesi bizim Suriye politikamızın felsefesini özlü biçimde yansıtmaktadır.

Bu söz Şam’daki Baas diktatörlüğünün zulmünden Suriyeli kardeşlerimizin kurtulacağına olan inancı yansıtması bakımından mükemmel bir sözdür. O konjonktürde söylenmesi de kesinlikle yanlış değildir.

Tayyip Erdoğan şimdi bu söylediği sözden pişmansa bu kendisini ilgilendirir ama bu cümlenin özündeki coşkuyu ben sonuna kadar paylaşıyorum!”

Alçı, “Davutoğlu gerçekten büyük düşünen ve hakiki anlamda toplumu sarsan bir karizmatik siyasi lider olma iddiasındaysa böyle konuşmalı.” ifadelerini kullandı.