Nagehan Alçı, 'AKP içi savaş'tan endişeli

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "ekonomi ve hukukta reform" söylemini överken bu süreçte "AKP içi savaş"ların yaşanabileceğine dikkat çekti. "İslami kesimde iç savaş var" diyen Alçı, bunları aşacak kişinin yine yalnızca Erdoğan olabileceğini öne sürdü.

Nagehan Alçı, 'AKP içi savaş'tan endişeli

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemde sarıldığı “ekonomi ve hukukta reform” söylemine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan’ın sözlerinden çok “heyecanlandığını” belirten Alçı, “Her ne sebeple olursa olsun bu hava değişiminden özgürlükçü-demokrat bir yazar olarak çok memnunum.” dedi.

Yazısının devamında ise “bu havaya karşı direnenler olduğuna” dikkat çeken Yandaş yazar, “Benim tek endişem var…” diyerek şöyle devam etti:

“O da Tayyip Bey’in başlattığı bu haklı reform ateşinin AK Parti içi savaşlara kurban gitme ihtimali. İslami kesimin içinde benim boyutlarını anlamakta zorlandığım seviyede bir iç savaş var. Kim kimi tasfiye edecek kaygısı ve korkusuyla kimse sağlıklı düşünemez hale gelmiş. Herkes her an saf değiştiriyor. Herkes konumunu ve makamını korumak için her an boyut değiştiriyor.

İş öyle bir iç iktidar mücadelesine dönüşmüş ki kimse meselelerin esasına bakmaz hale gelmiş. Herkes kendi safının ayakta kalması derdinde. Mesela normalde özgürlükçü eğilimde gördüğüm bir köşe yazarı ile konuşuyorum. İşin özüyle ilgilenmiyor. Onlar kazanırsa beni tasfiye ederler diye kaygılanıyor ve korkuyor. Tüm bunları aşabilecek tek kişi yine Recep Tayyip Erdoğan.”

Yandaş yazar, yazısının ilgili bölümünü şu sözlerle bitirdi:

“Daha fazla özgürlük ve hukuk yönünde ilerlerken bir yandan da AK Parti ve Devlet içindeki kavgaların da durulması ve sakin sulara dönülmesi gerekiyor. Türkiye’nin özgürleşmesi ve demokratikleşmesi için elimize geçen bu fırsatı heba etmeyelim.”