Muzaffer İlhan Erdost sonsuzluğa uğurlandı

Dün aramızdan ayrılan Muzaffer İlhan Erdost, bugün Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Muzaffer İlhan Erdost sonsuzluğa uğurlandı

Sol Yayınları’nın Kurucusu, Yayıncı, Gazeteci, Yazar ve Şair Muzaffer İlhan Erdost, son yolculuğuna uğurlandı.

İlhan Erdost için bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Erdost’un ailesi, yoldaşları, dostları ve çeşitli siyasi parti temsilcilerden temsilciler katıldı.

Muzaffer İlhan Erdost’un kardeşi İlhan Erdost’un kızı Alaz Erdost, cenaze yaptığı konuşmada, “Hiç böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bir anda gideceğini. Doktorlar amcamı kaybettiğimizi söyledi. Suları (Muzaffer Erdost’un kızı), ablam ve ben yalnızız. Bir süre sonra ‘Peki şimdi ne yapacağız?’ diye sordum. ‘Aile büyüğünüz kimse onu arayın’ dediler. Bizim aile büyüğümüz içeride yatıyor. Bizim büyüğümüz o. Başımız sıkıştığında yanına koştuğumuz, bir sorunumuz olduğunda cevap bulduğumuz babamız. Bizi sözcük sözcük seven, satır satır düşünen, kıyamayan, kardeşim diye diye giden amcamızı, bugün oğlunun ve eşinin yanına yatırdık. Eğer varsa böyle bir ihtimal kardeşine de kavuştun, çok sevdiğin arkadaşlarına da.” dedi.

Tabutu karanfillerle süslenen Muzaffer İlhan Erdost’un cenazesi törenin ardından, 2013 yılında kaybettiği oğlu Barışta Erdost’un yanında bulunan eşi Rana Erdost’un mezarına defnedildi.