Müyesser Yıldız’dan şikayetçi olan isim Hulusi Akar çıktı

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın şikayetiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Müyesser Yıldız’dan şikayetçi olan isim Hulusi Akar çıktı

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, haklarında başlatılan “askeri casusluk” soruşturması nedeniyle pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

Yıldız’a, “yaptığı telefon görüşmelerini haberleştirmemesi” nedeniyle “askeri casusluk” suçlaması yapıldığı öğrenilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, Odatv‘nin haberine göre, 2019 yılında Hulusi Akar’ın bulunduğu Milli Savunma Bakanlığı’nın şikayetiyle başlatıldı. Soruşturma kapsamında Yıldız’ın telefonu dört ay boyunca dinlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından açılan Ankara’daki davaların hemen hepsini yakından takip etmiş olan Müyesser Yıldız’a darbe girişiminin bilinmeyenlerini açığa çıkardığı için daha önce Hulusi Akar tarafından hakkında 250 bin Türk Lirası tazminat davası açılmıştı.

Hulusi Akar’ın açtığı davaya konu olan haber ise, Müyesser Yıldız’ın “Devletin en muteber” gizli tanığı olan kod adı “Abdullah”ın FETÖ Kara Havacılık davasındaki ifadesiydi.

Hulusi Akar, uzun dava dilekçesinde kendisini eleştiren Müyesser Yıldız’ın yazılarını, “Kişisel husumete ve kine” bağlamıştı.