Mutasyona uğrayan koronavirüs Singapur’da da görüldü

Singapurlu yetkililer tarafından, mutasyona uğrayan koronavirüsün 11 kişide tespit edildi açıklandı. Yapılan açıklamada, bu kişiler dışında virüsün görülmediği belirtildi.

Mutasyona uğrayan koronavirüs Singapur’da da görüldü

İngiltere’de ortaya çıkan yeni koronavirüs türüne Singapur’da da rastlandı. Singapurlu yetkililer tarafından, ülkede mutasyonu taşıyan ilk vakaların tespit edildiği açıklandı. Karantinaya alınan 11 kişinin, Avrupa seyahatinden döndükleri belirtildi. Söz konusu kişilerin tedavilerine başlandığı açıklandı.

Singapur Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 11 kişi haricinde koronavirüsün yeni versiyonunun ülke içerisinde henüz tespit edilmediğini belirtti. Singapur’dan yetkililer tarafından, ilk vakanın bir kadın hasta olduğu ve 6 Aralık tarihinde İngiltere’den Singapur’a geldiği belirtildi. Test sonucunun 8 Aralık’ta pozitif sonuçlanan vakanın temaslı olduğu kişilerdeyse virüse rastlanmadığı bildirildi.

Öte yandan, Güney Afrika’dan İngiltere’ye gelen 2 kişide mutasyona uğramış corona virüsü tespit edildi. Yepyeni bir mutasyon tespit edildiğini açıklayan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu mutasyonun adının ‘501.V2’ olduğunu ifade etmişti. Enfekte olmuş kişilerle temasta bulunan karantinaya alındı ve hızlı bir inceleme başlatılmıştı. Almanya’da bilim insanları da virüsün şu ana kadar 17 farklı mutasyona uğramış hali olduğunu kaydetmişti.