Muslera'dan Erdoğan'a: Dini salgının önüne koydu, işleri zorlaştırdı

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın koronavirüsle ilgili 'sabır ve dua' çağrısı yaptığı mesajını eleştirdi. Ancak Urugaylı kalecinin sözleri Hürriyet ve NTV'den sansür yedi.

Muslera'dan Erdoğan'a: Dini salgının önüne koydu, işleri zorlaştırdı

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, Türkiye’deki koronavirüs gündemini ve yaşadıklarını ülkesi Uruguay basınına anlattı.

Sport 890 isimli radyoya bağlanan Muslera, röportajında “Bugün başkan yardımcımız ve hocamızın testleri pozitif çıktı. Bize çarşamba günü test yapılmıştı. 1-2 gün içerisinde sonuçlarını alacağız. İster istemez tedirginlik var ama Türkiye’deki durum şu anda İtalya’daki kadar kötü değil.”  ifadelerini kullandı. Muslera, Türkiye’de pandemiyi farketmenin ve boyutlandırmanın zor olduğunu söyledi.

“BAŞKAN DİNİ HASTALIĞIN ÖNÜNE KOYDU”

Uruguaylı kaleci röportajında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da eleştirerek, “Türkiye çok büyük bir nüfusa sahip ve bugünlerde 300 ila 350 enfeksiyon var. Başkan dini hastalığın önüne koydu. Dualarla başa çıkabileceğini düşündü. İşlerin daha karmaşık hale gelmesine yol açtı” dedi.

SANSÜRLEDİLER

Muslera’nın röportajına yer veren Hürriyet, NTV gibi haber sitelerinin ise Uruguaylı kalecinin Erdoğan’ı eleştirdiği sözlerini sansürlediği görüldü.