MÜSİAD'dan Sakarya'daki patlama sonrası dayanışma: İşçilerle değil, patronlarla!

MÜSİAD'dan patlama sonrası şaşırtmayan bir 'dayanışma' hamlesi geldi. MÜSİAD hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile ya da yaralı kurtulan işçilerle değil, fabrika yönetici ve MÜSİAD Şube Başkanı ile dayanışmayı tercih etti.

MÜSİAD'dan Sakarya'daki patlama sonrası dayanışma: İşçilerle değil, patronlarla!

HABER MERKEZİ

Sakarya Hendek’te dün havai fişek fabrikasında patlama meydana gelmişti. Patlama sırasında fabrikada 189 işçinin çalışıyordu, 4 işçi yaşamını yitirdi, 1’i ağır 114 işçi de yaralandı. Hala enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, 3 işçinin arama çalışmaları da devam ediyor.

Dün yaşananlar, Hendek’teki fabrikada meydana gelen ilk patlama değildi. Sakarya’daki havai fişek fabrikasında son 11 yılda üçüncü patlama gerçekleşti.

Sakarya’da  patlama meydana gelen ve çok sayıda işçinin yaralandığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın MÜSİAD üyesi olduğu, fabrikanın sahibinin ise AKP ile yakın ilişkilerinin yanısıra fabrikanın yöneticisi Yaşar Coşkun’un MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (MÜSİAD) patlama sonrası şaşırtmayan bir ‘dayanışma’ hamlesi geldi. MÜSİAD hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile ya da yaralı kurtulan işçilerle değil, fabrika yönetici ve MÜSİAD Şube Başkanı ile dayanışmayı tercih etti.

Patlama sonrası MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay çok sayıda MÜSİAD yöneticisi, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı ve patlayan fabrikanın yöneticisi Yaşar Coşkun’la bir yemekte bir araya geldi.

MÜSİAD Bursa’nın sosyal medya hesabından, “Sakarya Hendek’te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda destek vermek amacıyla MÜSİAD Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Bursa Başkanı Nihat Alpay, MÜSİAD Şube Başkanları ve Üyelerimizle beraber MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun’un yanındayız” paylaşımı yapıldı.

MÜSİAD Bursa Şubesi gelen tepkiler üzerine skandal “dayanışma” paylaşımını kaldırdı.