Murat Ağırel hakkında tutuklama kararı

Gazeteci Murat Ağırel hakkında tutuklama kararı verildi.

Murat Ağırel hakkında tutuklama kararı

Gazeteci Murat Ağırel hakkında serbest bırakıldığı dosyadan tutuklama kararı verildi.Karar, savcılığın itirazı üzerine İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı. Ağırel’in avukatı Onur Cingil sosyal medya hesabından “Murat Ağırel ile birlikte Adliyeye gitmek üzere Vatan Emniyetten yola çıktık” dedi.

Twitter hesabından bir video paylaşan Ağırel “Neden 04.30’da bu şekilde baskın yapıyorsunuz? Zaten çağırsanız gelirim. Şu anda da Vatan Caddesi’ne gidiyorum teslim omaya. Muhtemelen tutuklayacaklar beni. Cuma günkü davadan mı, yeni bir dosya mı açtılar bilmiyorum. Daha önce de söylediğim gibi ben Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine inanan bir Türk genciyim. Ne benden darbeci ne ifşacı ne de devlet düşmanı bir insan çıkaramazsınız” ifadelerini kullandı.

Murat Ağırel hakkında adli kontrol şartıyla salıverildiği dosyadan tutuklanması talebiyle yakalama kararı çıkartıldı.

İKİ FARKLI KARAR METNİ!

Önce Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giden Ağırel, oradan Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne ifade verdi. İfade verme işlemi sona eren Ağırel hakkında tutuklama kararı verildi.

Öte yandan, Murat Ağırel hakkında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, avukatlara iki farklı karar metni verdi. Ağırel, hakkında hem “Tutuklama” hem de “Serbest bırakma” kararı verildiği ortaya çıktı.

İşte o çelişkili kararlar: