Mühürlenmiş 'profesör'den koronavirüs yorumu: İmtihandır, modernitenin sonucu

Elazığ depremi'ni, çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan ve öğrenciler tarafından kapısı mühürlenen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, koronavirüsle ilgili de bilim dışı açıklamalarda bulundu.

Mühürlenmiş 'profesör'den koronavirüs yorumu: İmtihandır, modernitenin sonucu

Elazığ depremi’ni, çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan ve açıkça pedofiliyi savunan  açıklamalarının ardından üniversite  öğrenciler tarafından odası mühürlenen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gencer, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının komplo teorilerinin konusunu oluşturduğunu, komplo teorilerinin de karanlık bir planın parçası olduğunu ve reel gelişmelerle teyit edilen ciddi kuşkular barındırdığını söyledi.

“KORONAVİRÜS İMTİHANDIR”

Geçmiş musibetlerin belli sebeplere ve günahlara bağlanabildiğini iddia edeen mühürlenmiş ‘profesör’ Gençer, “Koronavirüs ise nicelik değil nitelik açısından emsalsiz, modern insanın ‘Nerede hata yaptık?’ muhasebesine, modern medeniyetin sorgulanmasına vesile olan total bir imtihan oldu. Koronavirüs salgınında ölüm sayısı, tarihteki salgınlardan çok daha az olsa da modernleşme ve küreselleşmeden dolayı nitel olarak etkisi onlardan çok daha sarsıcı oldu” ifadelerini kullandı.

“MODERNİTENİN SONUCU”

Gencer ayrıca, “Zahiren gösterişli modern medeniyetin içten içe çürümesinin, derin illetinin, çıkacak canının göstergesi oldu. Hayat tarzı ile düşünce tarzı birbirine bağlıdır, nasıl yaşarsan öyle inanır ve düşünürsün. Koronavirüs, birbirine bağlı olarak modernliğin yani modern hayat tarzının ve modernizmin yani modern düşünce tarzının çarpıklığını, kırılganlığını, çelişkilerini de ortaya çıkardığını düşünüyorum” diyerek üstü kapalı bir şekilde aydınlanmaya saldırdı.