Müdür yardımcısını bıçaklayarak öldüren öğrenciye 22 yıl hapis

Mahkeme heyeti, Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu'yu bıçaklayarak öldüren F.Ç.'yi 22 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Müdür yardımcısını bıçaklayarak öldüren öğrenciye 22 yıl hapis

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 2 Nisan 2019 tarihinde Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu, o dönem 17 yaşındaki 11’nci sınıf öğrencisi F.Ç. tarafından makam odasında bıçaklandı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kuyucu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen F.Ç. hakkında ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi ile tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya F.Ç. tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile katılırken, öldürülen Necmeddin Kuyucu’nun eşi Gülay Kuyucu ve Kuyucu’nun kardeşleri ile iki tarafın avukatları salonda hazır bulundu.

Son sözü sorulan F.Ç., “Böyle bir olay içerisinde olduğum için çok pişmanım. Buralara kadar nasıl geldi bilmiyorum. Ben hiç kaçmaya çalışmadım. Tasarlama kesinlikle yapmadım. Böyle bir şey olsa okulun dışında öldürürdüm. Bu istemeyerek olan bir olaydır. Ölenin ailesinden çok özür diliyorum. İstemeyerek yaptım, bilmenizi istedim” dedi.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Gülay Kuyucu, F.Ç.’ye en ağır cezanın verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, F.Ç.’yi 22 yıl hapis cezasına çarptırırken, cezada herhangi bir indirim yapmadı.