MSB de kabul etti: 'Askeri doktor sayısında durum çok vahim'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri hastanelerin kapatılması nedeniyle, "savaş cerrahisi" uzmanlığına sahip doktorların yokluğu nedeniyle kriz yaşanıyor.

MSB de kabul etti: 'Askeri doktor sayısında durum çok vahim'

Askeri hastanelerin 2016 yılında kapatılarak Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden sonra “Savaş cerrahisi” konusunda uzman olan askeri doktor sayısı kritik seviyeye düştü. 2 bin 43 olan askeri doktor sayısı emeklilik ya da istifa gibi nedenlerle ya da Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçmeleri dolayısıyla 347’ye düştü.

Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre sınır ötesi operasyon ve çatışma bölgelerinde hizmet veren askeri doktorlar için AKP Gaziantep Milletvekili Sait Kirazıoğlu tarafından yasa teklifi verildi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda “Hakikaten çok kritik, askeri tabip olarak kadro 2 bin 43, mevcut ise 347… Karşılama oranı yüzde 17, çok vahim durumdayız.” diyerek durumu kabul etti.

Öte yandan Meclis Milli Savunma Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, “Savaş cerrahisi özel bir konudur. Askeri hastaneler yeniden açılmalı” dedi.