Moskova'daki 'İdlib' toplantısında anlaşma çıkmadı: Yarın da devam edecek

Dışişleri Bakanlığı'ndan Moskova'daki İdlib toplantısıyla ilgili açıklamada "Görüşmeler yarın sabah kaldığı yerden devam edilecek" denildi.

Moskova'daki 'İdlib' toplantısında anlaşma çıkmadı: Yarın da devam edecek

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki (karma) heyetin bugün Moskova’da mevkidaşlarıyla biraraya geldiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “İdlib’deki son durum ele alındı. Heyetimiz, sahada gerginliğin süratle azaltılması ve insani durumun daha fazla kötüleşmesinin önüne geçilmesi gereğini vurguladı. İdlip’te Soçi kapsamında varılan mutabakatların tam olarak uygulanması ve ihlallerin önlenmesi amacıyla alınabilecek önlemler istişare edildi. Görüşmelere yarın sabah kaldığı yerden devam edilecek” ifadeleri kullanıldı.

İlk olarak Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlığında, Rusya askeri ve istihbarat temsilcilerinden oluşan heyet Ankara’da görüşmeler yapmıştı. Ancak görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı.

Ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir telefon görüşmesi yaparak, İdlib’deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konuları ele almıştı.

Hafta sonu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, Suriye konusunda Türkiye ile Rusya’nın yaptığı bütün anlaşmaların uygulanmasına yol bulmak amacıyla görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etmişti.