Moskova'da kitlesel etkinliklere koronavirüs yasağı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Moskova’da 5 binden fazla kişinin katılacağı her türlü etkinlik 10 Nisan tarihine kadar yasaklandı.

Moskova'da kitlesel etkinliklere koronavirüs yasağı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Moskova’da 5 binden fazla kişinin katılacağı her türlü etkinlik 10 Nisan tarihine kadar yasaklandı. Bu yöndeki kararı Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin imzaladı.

Buna göre spor karşılaşmaları ve halk açık festival-panayır benzeri tüm etkinlikler de yasak kapsamına alındı. Rusya Süper Ligi’nin Moskova’da oynanacak maçları da ertelendi.

Gelecek 1,5-2 ay süresince Moskova’da vakaların artacağını öngören yetkililer, başkentte önlemleri sıkılaştıracak.

Rusya genelinde şu ana kadar 20 vaka tespit edilmişti.

Bu arada Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), yeni tip koronavirüsün yayılması bağlamında, alışveriş merkezleri ve sportif etkinlikler dahil halka açık yerlerin ziyaret edilmesinden ve kalabalık saatlerinde toplum ulaşım araçlarına binilmesinden kaçınılmasını tavsiye etti.

Rospotrebnadzor’dan yapılan açıklamada, “Halka açık yerleri: alışveriş merkezlerini, sportif ve eğlence etkinliklerini ziyaret etmekten ve kalabalık saatlerinde toplum ulaşım araçlarını kullanmaktan kaçının” dendi.

Halka açık yerlerde tek kullanımlık ağız maskelerinin kullanılması, maskelerin de her 2-3 saatte değiştirilmesi ve açık bir şekilde grip belirtileri görülen kişilerden uzak durulması tavsiye edildi.

Ellerinin titizlikle yıkanılması, aygıtların sterilize edilmesi, sadece kişisel hijyen ürünlerinin kullanılması ve selamlaşma sırasında sarılma ve tokalaşmaların sınırlandırılması gerektiği kaydedilen açıklamada, yeni tip koronavirüsün belirtilerinin yüksek ateş, baş ağrısı, halsizlik, öksürük, nefes darlığı, kas ağrısı, bulantı, kusma ve ishal olduğu hatırlatıldı.