Moody’s raporu: G20 ülkeleri eşi görülmemiş şok yaşayacak

Moody’s koronavirüs raporuna göre; koronavirüs ekonomide eşi görülmemiş bir şoka neden olacak. 2020'nin ilk yarısında Almanya, Fransa, İtalya, ABD ve İngiltere ekonomileri daralacak, Çin ekonomisi büyüyecek.

Moody’s raporu: G20 ülkeleri eşi görülmemiş şok yaşayacak

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu ve finansal hizmetler şirketi Moody’s, koronavirüsle ilgili raporunu güncelledi. Raporda G20 ülkelerinin karşı karşıya kalacağı sert düşüş, “koronavirüs ekonomide eşi görülmemiş bir şoka neden olacak” sözleriyle ifade edildi.

Koronavirüs’ün küresel ekonomiye etkilerine dair 25 Martta güncellenmiş MOODY’S raporunun satır başları şöyle:

  • G20 ülkeleri eşi görülmemiş bir şok yaşayacak. 2020 herkes için daralma yılı olacak.
  • Toparlanma 2021’de başlayacak. G20’de yüzde 0,5 daralma, 2021’de yüzde 3,2 büyüme bekliyoruz. Covid-19 öncesi, Kasım ayı tahminlerimiz yüzde 2,5 büyüme yönündeydi.
  • Hane halkı ve işletmelerde kalıcı hasar oluşmaması için mali ve parasal yetkililer ekonomilere büyük destek veriyorlar.
  • Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik aktivite 2020’nin ilk yarısında sert düşecek.
  • İlk yarıdaki daralma tahminlerimiz: Almanya yüzde 5,4 / Fransa için yüzde 3,5 / İtalya yüzde 4,5 / ABD yüzde 4,3 / Birleşik Krallık yüzde 3,9
  • Çin’in 2020’de yüzde 3,3 büyüyeceğini, 2021’de büyümenin yüzde 6’ya yükseleceğini öngörüyoruz.

G20 ülkelerini Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu oluşturuyor.