Birikimevim'de 'dezenfeksiyon' yalanı bardağı taşırdı

İzin gününde mesaiye çağırdığı personelini işe gelmemesi üzerine işten atan şirket, şubelerde 'dezenfeksiyon' yapıldığı reklamının doğru olmadığını dile getiren bir başka çalışanı da istifaya zorladı.

Birikimevim'de 'dezenfeksiyon' yalanı bardağı taşırdı

HABER MERKEZİ

Türkiye’de son dönemde hayli palazlanan ve sektöre dönüşen “faizsiz gayrimenkul finansmanı” alanının önde gelen firmalarından Birikimevim’de işçi düşmanlığı yapıldı.

Personellerini zamanında ödenmeyen maaşlar ve ağır mobbing şartları altında çalıştıran şirket,  koronavirüs salgını sonrası geçtiğimiz günlerde şubelerinin “dezenfekte” edildiğine dair bir reklam yayınlamıştı. Ancak bu reklamın bir göz boyamadan ileri gitmediği öğrenildi. Çalışma şartlarından uzun süredir rahatsız olan çalışanlardan biri, izin günü olmasına rağmen işe çağrılınca gitmedi. Ancak salgın tehlikesi nedeniyle işyerine gitmeyen işçi, yönetimin kararıyla kendini kapı önünde buldu.

Duruma tepki göstermesi üzerine istifaya zorlanması sonucu işten ayrılan bir başka çalışan da yaşanan hukuksuzluğu Alo İşçi Dayanışma Hattı‘yla paylaştı.

“BİRİLERİNİN ‘DUR’ DEMESİ GEREKİYORDU”

Manifesto‘nun ulaştığı çalışan yaşananları şöyle anlattı:

“Bizde genel olarak bir mobbing vardı. Şube müdürümüz bölge satış müdürünün baskısıyla istifa etti. Bir arkadaşımızı izin gününde çağırdılar. Korona nedeniyle gitmeyince işine son verdiler. Şirketin reklamı çıktı şubelerin dezenfekte edildiğine dair. Fakat bizim şubemizde böyle bir durum olmadı. Biz de bunu dile getirdik. Arkadaşımızın işine son verilmesiyle zaten gergindik. Bu kadar basit nedenle işten çıkarılmaların olduğu bir yerde kimse rahat olamazdı. Bunun üstüne bir toplantı yapıldı. Toplantıya Türkiye satış müdürü telefon yoluyla katıldı. ‘Şartlarımız bu, gitmek isteyen gitsin’ dedi. ‘Ben de gidiyorum’ dedim”

Kendisini istifaya getiren nokta için “Birincisi toplum sağlığının tehlikeye atılmış olması, ikincisi de işyerinde mobbingler var. Buna birilerinin dur demesi gerekiyordu.” diyen çalışan, bir hak talebinde bulunamayacak olsa bile tepkisini ortaya koyduğunu dile getirdi.