MİT'in 'KALE'si böyle açıldı

Erdoğan'ın MİT'in yeni binası 'KALE'nin açılışında konuştu. Açılış Diyanet İşleri Başkanının "dua"sı ile yapıldı.

MİT'in 'KALE'si böyle açıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkılatı’nın (MİT) Ankara Etimesgut’ta ‘KALE’ adı verilen yeni binasının açılış töreninde konuştu.

MİT Başkanı Hakan Fidan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar ve devletin diğer kademeleri ile Hükümet üyelerinin de yer aldığı törende konuşan Erdoğan ​”Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor.” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı, MİT’in hali hazırda Libya’da “üstüne düşen görevi” yerine getirdiğini söyledi.

Osmanlı’nın son dönemine de vurgu yapan Erdoğan, “Osmanlı’nın gerilemeye başlamasında istihbaratın zayıflamasının payı vardır. Sultan Abdülhamit Han’ın bu konuya verdiği ehemmiyet ve elde ettiği başarılar özellikle kayda değerdir.” yorumu yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı öne çıkanlar şöyle:

-İstihbarat, tarihimizde çok önemli bir role sahiptir. Önemli saldırıların önlenmesinde rol almıştır.
Günümüz şartları Milli İstihbarat Teşkilatı’nı daha da güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır.

-​Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor.

-Osmanlı’nın gerilemeye başlamasında istihbaratın zayıflamasının payı vardır. Sultan Abdülhamit Han’ın bu konuya verdiği ehemmiyet ve elde ettiği başarılar özellikle kayda değerdir.

-Bölgesel ve küresel güçlerin coğrafyamızdaki rekabetinin yol açtığı karmaşık ve değişken tablo karşısında elimiz, kolumuz bağlı duramayız.

-Doğu Akdeniz’de ülkemiz aleyhine oluşturulan bölgesel ittifakların ve güç mücadelesinin sonucu, yakın geleceğimiz için hayati öneme sahiptir.

-Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasında teşkilatımızın oynadığı rol, uluslararası düzeyde ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmelliktedir.

-MİT, son dönemde PKK’nın lider kadrosuna yönelik Kuzey Irak’taki operasyonlarla, kendini en güvende hissettiği yerleri örgütün adeta başına geçirmiştir.

-Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif rol oynayan MİT’in, sınır ötesi harekatlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği var.

-MİT Libya’da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor.

-Türkiye, MİT’in başarılı çalışmalarıyla, hiçbir ülkenin yardımına ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinde hareket edebilme imkanına kavuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından binanın açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “dua”sı ile yapıldı.