Mısır'a 2 milyar 772 milyon dolarlık kredi

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında Mısır’a 2 milyar 772 milyon dolar kredi vermeyi kararlaştırdı.

Mısır'a 2 milyar 772 milyon dolarlık kredi

Uluslararası Para Fonu (IMF), koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik zorluklar yaşayan ülkelerden Mısır’a, 2,77 milyar dolarlık acil finansman için onay verdi.

IMF tarafından dün yapılan açıklamada “Mısır Covid19 şoku öncesinde büyük dış ve iç dengesizliklerini düzeltmek üzere IMF tarafından desteklenen başarılı bir ekonomik reform programı uygulayarak dikkate değer bir toparlanmaya imza atmıştı. Pandemi ve küresel şok, eğer çözülmezse Mısır’ın zorlukla elde ettiği makro ekonomik istikrarı olumsuz etkileyebilecek ani ve ciddi bir ekonomik bozulmaya neden oldu” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “Salgın Mısır’da insanların hayatlarını, geçim kaynaklarını ve ekonomik şartları alt üst etti. Küresel şok, turizmi durdurdu, ciddi bir sermaye kaçışına neden oldu ve döviz gelirlerini azalttı, bu da ödemeler dengesi sorununu ortaya çıkardı” dendi.

Mısır, geçtiğimiz yıl da IMF’den 12 milyar dolarlık kredi almıştı.