Mısır-Yunanistan anlaşması Mısır Meclisi'nden geçti

Erdoğan, "Bu konuda ben Mısır'ı anlamakta zorlanıyorum doğrusu. Çünkü Mısır bir taraftan istihbarat örgütü vasıtasıyla benim istihbarat örgütüme başka şeyler söylüyor" demişti.

Mısır-Yunanistan anlaşması Mısır Meclisi'nden geçti

Mısır Meclisi, Yunanistan ile imzalanan deniz yetki alanları anlaşmasını onayladı.

Mısır merkezli El-Beled Televizyonu’nun internet sitesinde yer alan habere göre, Meclis Anayasa ve Yasama Komisyonu, söz konusu anlaşmaya onay verdi.

Türkiye’den Bakanlar anlaşmaya ilişkin ‘yok hükmünderdir’ açıklamaları yaparken; Erdoğan ise geçtiğimiz cuma günü Mısır’ın ikili oynadığı ve bu adımlarıyla çeliştiğini belirterek tepki göstermişti. Erdoğan, “Bu konuda ben Mısır’ı anlamakta zorlanıyorum doğrusu. Çünkü Mısır bir taraftan istihbarat örgütü vasıtasıyla benim istihbarat örgütüme başka şeyler söylüyor” demişti.

Onaylanan karar metnine göre, anlaşmanın iki taraf arasındaki deniz yetki alanlarını kısmen belirlediği, ileride yapılacak görüşmeler neticesinde bu sınırların tamamının belirleneceği belirtilmişti.

Yunanistan yönetimi, 9 Haziran’da İtalya ile, 7 Ağustos’ta ise Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmaları yapmıştı.