Minneapolis'te George Floyd eylemlerini bastırmak için Ulusal Muhafızlar konuşlandırılıyor

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan protestoları bastırmak için Minneapolis'te Ulusal Muhafız birliklerinin konuşlandırıldığı aktarıldı.

Minneapolis'te George Floyd eylemlerini bastırmak için Ulusal Muhafızlar konuşlandırılıyor

ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterilerini bastırmak için Ulusal Muhafız birlikleri konuşlandırılıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, protestoların günlerdir sürdüğü Minneapolis kentinin bağlı olduğu Minnesota eyaletinin Valisi Tim Walz, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Gösterileri mümkün olan en hızlı şekilde bastırmayı amaçlıyoruz” dedi. Walzz, Ulusal Muhafızlara tam seferberlik emri verildiğini duyurdu.

Eyalet genelinde Ulusal Muhafız birliklerine bağlı 13 bin 200 asker bulunuyor.

George Floyd, geçtiğimiz Pazartesi gözaltına alınırken, yere yatırılıp polis memuru Derek Chauvin’in diziyle boğazına bastırması sonucu yaşamını yitirmişti. Olayın videosu, büyük bir infial yarattı. Chauvin, önce görevden alındı, daha sonra “adam öldürme” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Ancak Chavin’in gözaltına alınması protestoları sakinleştirmeye yetmedi. Minneapolis kentinde dün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine karşın binlerce kişi protesto eylemleri düzenledi.

Vali Walz, Cumartesi günü daha büyük eylemlerin düzenlenebileceği uyarısı yaptı. Walz, “Sanırım, bu gece yapılacakların yanında bugüne kadar gördüklerimiz hiçbir şey olacak” dedi.