Milli sporcu cihatçıların safında savaşırken öldü

Milli judocu Murat Doğan, iddiaya göre Suriye'de cihatçı grupların safında Suriye ordusuna karşı savaşırken öldürüldü.

Milli sporcu cihatçıların safında savaşırken öldü

Alınan bilgiye göre ailesi İzmit’te ikamet eden milli judocu Murat Doğan (28) yaklaşık 6 ay önce ailesine Balıkesir’de düzenlenecek olan judo eğitimlerine katılmak için evden ayrılacağını söyledi.

Kocaeli Gazetesi‘nin haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un eski sporcusu olan Murat Doğan, daha sonra ailesine Balıkesir’den üniversite okuduğu Gaziantep’e gideceğini söyledi. Bir daha kendisinden haber alamayan ailesi, 31 Ocak Cumartesi günü, Murat Doğan’ın Suriye ordusuna karşı savaşan bir grup içinde çatışmaya girdiği ve burada öldüğünü öğrendi.

Doğan’ın Suriye’ye gittikten sonra ‘Muaz Turki’ takma ismini aldığı ve girdiği çatışmada yaşamını yitirdikten sonra Suriye’de toprağa verildiği belirtildi. Haberi alan ailesi Murat Doğan için eski mahallesi Topçular Şeref Meydanı’nda taziye çadırları kuruldu.

BABASI ‘İSLAM İÇİN ŞEHİT OLDU’ DEDİ

Habere göre baba Şehmuz Doğan, “Biz kendisini Gaziantep’te diye biliyorduk. Judo eğitimleri için gideceğini söylemişti. Judoyu çok seviyordu. 2 tane Dünya birinciliği, 2 tane Avrupa şampiyonluğu ve balkan şampiyonluğu vardı. 20, 30 tane Türkiye şampiyonluğu ve sayısız madalyaları vardı. Birinci dan kuşağı vardı” dedi.

Doğan ayrıca “Bizim çocuklarımız, gençlerimiz orada İslam adına Müslümanlar adına gidip savaşıyorlar, şehit oluyorlar. Bugün Türkiye’de böyle bir şey olduğunu düşündüğümüzde bizim için savaşacak hiç kimse yok. Biz herkes için savaşıyoruz. Ama kimse bizim için savaşmaz. Onun için biz devletimize milletimize sahip çıkmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.