Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi: Bağış yapan öğretmenlerin isimlerini bildirin

"Binlerce öğretmenin ihraç edildiği süreçlerden geçtik. Bağış yapmamış olmamızı ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkarırlar diye endişeliyim."

Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi: Bağış yapan öğretmenlerin isimlerini bildirin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle geçen haftalarda “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası başlatmıştı. Belirli meslek gruplarından ise zorunlu olarak bağış yapılması istendiği iddia edilmişti.

Kampanya tartışılmaya devam ederken Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bölgedeki okul müdürlerine bir mesaj atarak kampanyaya destek olan öğretmenlerin isimlerini ve yaptıkları bağış miktarının kendilerine bildirilmesini istedi.

Mesajda, “Her okulumuz dekont varsa dekontları, dekont yoksa yapılan yardım miktarı, bu bedel arkadaşlar tarafından belirtilmek istenmiyorsa tahmini bir bedel belirtilerek (1000-1500, 5000-6000 gibi), mesaj atıldıysa mesaj adedini belirterek, genel bir geri dönüşe ihtiyacımız vardır. Hem yukarıya bilgi verilecek olup hem de ilçede birlikte yürütülen bu çalışma dosyalanacaktır” ifadeleri yer aldı.

“ÖĞRETMENLER SİNDİRİLMEK İSTENİYOR”

Mesajda yer alan “Yukarıya bildirilecektir ve dosyalanacaktır” ifadeleri öğretmenlerin tepkisine neden oldu.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a açıklamalarda bulunan ve ismini vermek istemeyen bir öğretmen, “Devletin yurttaşlardan bağış toplamasını doğru bulmadığım için kampanyaya para yatırmadım. Ancak atılan bu mesaj beni korkuttu. Binlerce öğretmenin ihraç edildiği süreçlerden geçtik. Bağış yapmamış olmamızı ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkarırlar diye endişeliyim. Bu durumu bir fişleme olarak kullanacaklardır” dedi.

Eğitim-Sen 9 No’lu Şube Sekreteri İsmail Demir ise “Bu, öğretmenler üzerinde bir mobbingdir. Öğretmenin yapacağı bağış kendi özeli olmalıdır. Öğretmenler yardım yapmazsam beni listede değerlendirecek diye düşünüyorlar. İçinde bulunduğumuz koşullarda öğretmenler sindirilmek isteniyor” dedi.