MHP'nin TTB'ye saldırısı bitmiyor: Kesinlikle kapatılmalı

Sadir Durmaz, Türk Tabipleri Birliğinin zihniyetinin "ayrıştırıcı ve yıkıcı" olduğunu iddia etti.

MHP'nin TTB'ye saldırısı bitmiyor: Kesinlikle kapatılmalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Genel Başkanımızın ‘Türk Tabipleri Birliği Türk hekimlerini temsil edemez’ dediği bu yapı, kurulduğu günden bugüne her zaman devletin karşısında olmuştur. Bu birlik kesinlikle kapatılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Durmaz, Niğde’de Hüdavent Hatun Parkı’nda yapılan MHP’nin Olağan İl Kongresindeki konuşmasında, “MHP’nin devleti ve milleti için sorun üreten değil, sorun çözen bir parti” olduğu ifadesini kullandı. Cumhur İttifakı’nın basit bir seçim birlikteliği olmadığına dikkati çeken Durmaz, şunları söyledi:

“7 Ağustos’ta Yenikapı ruhuyla perçinlenen bu birliktelik, özünde vatan ve millet sevgisini barındırmaktadır. Bugün ülkemiz Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilim, Ege’de yükselen tansiyon, sınırlarımızdaki terör operasyonlarıyla egemenlik haklarımızı korumaya çalışırken bir yandan da ekonomik sıkıştırmayı yarmaya öte yandan koronavirüsle mücadele etmeye çalışan bir Türkiye söz konusudur. Böyle bir durumda siyasi hesap yapanların ahlakı sorgulanmalıdır. Son günlerde Genel Başkanımızın ‘Türk Tabipleri Birliği Türk hekimlerini temsil edemez’ dediği bu yapı, kurulduğu günden bugüne her zaman devletin karşısında olmuştur. Bu birlik kesinlikle kapatılmalıdır.”