MHP'nin önerisi kabul edildi: Uyuşturucu madde imal edenler ve ticaretini yapanlar da ceza indiriminden yararlanacak

Muharrem Sarıkaya MHP'nin teklifiyle uyuşturucu madde imal edenler ve ticaretini yapanlar da ceza indiriminden yararlanacak

MHP'nin önerisi kabul edildi: Uyuşturucu madde imal edenler ve ticaretini yapanlar da ceza indiriminden yararlanacak

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP’nin 3. Yargı Paketi’ne ilişkin detayları değerlendirdiği yazısında, Cumhur İttifakı arasında yapılan uzlaşı ile denetimli serbestliği 3 yıla indirildiğini belirterek, “Ayrıca yine MHP’nin önerisi ile istisna suçlar arasında daha önce yer bulan, Uyuşturucu Kullanma ve Bulundurma ile Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçu da kapsam içine alındı. Bu suçu işleyenler de indirimden yararlanacak.” ifadelerini kullandı.

Saırkaya, ayrıca 60 yaş üstündeki hasta mahpusların da örgüt lideri olmamak kaydıyla serbest bırakılacağını belirtti.

Muharrem Sarıkaya, daha önce bir yıldan az ceza alanların paraya çevrildiğini belirttiği yazısında, düzenlemenin yeni haliyle mahkeme kapısından salıverilme olayının son bulacağını, “Buna göre diyelim ki bir kişi bir ay bile hapis alsa cezaevinde kalacak; önce cezası ½ oranında düşürülüp 15 güne inecek, bunun da 1/5’i olan 3 gün denetimli serbestlik olarak uygulanacak ve 12 gün hapis yatacak.” şeklinde kaydetti.