MHP'li Enginyurt: Kızılay Başkanı tutuklanmalıdır

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkında soruşturma açılmasını istedi. Enginyurt, "Kınık vergi suçu işlemiştir, hesap vermelidir" dedi.

MHP'li Enginyurt: Kızılay Başkanı tutuklanmalıdır

Başkentgaz tarafından, Ensar Vakfı’na Kızılay aracılığıyla bağış yapıldığının ortaya çıkmasıyla başlayan tartışma sürerken, MHP’den de Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yönelik sert eleştiriler ve istifa çağrısı geldi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, KRT TV’de katıldığı programda Kızılay Başkanı’nın hukuka aykırı, yanlış işlerin altına imza attığını vurgulayarak, Kerem Kınık hakkında soruşturma açmaları için savcıları göreve davet etti.

Kızılay’ın aldığı bağışların başka bir yere bağışlanmasının izahı olamayacağını ifade eden Enginyurt, şöyle konuştu:

“Devlet babanın en önemli kuruluşlarından biri olan Kızılay’ın asla yıpratılmaması, tartışmalara konu edilmemesi gerekir. Yanlış işlerin altına imza atan Kızılay değil, Kızılay Başkanı Kınık’tır. Kızılay Başkanının, başka yerlere yardım yapması ticaret hukuku ve vergi yasalarına aykırıdır. Kerem Kınık suç işlemiştir, Türkiye Cumhuriyeti savcıları derhal soruşturma açmalı ve Kınık bunun hesabını vermelidir. Kızılay’ı zedelersek, Kızılay’a dil uzatırsak yaralarsak, bu milletin yardım, bağış duygularını zedeler, bu milletin göz bebeği kuruluşa haksızlık, yazık etmiş oluruz . Türk Kızılay’ı ayrıdır, Kerem Kınık ayrıdır, istifa etmelidir, hakkında soruşturma açılmalıdır. Kızılay’ın aldığı bağışları hiçbir yere bağışlama hakkı yoktur. Bunun tartışılacak ve konuşulacak bir yanı yoktur, izahata da ihtiyacı yoktur. Kızılay başkanı Kerem Kınık vergi suçu işlemiştir, hesabını da vermelidir.”