MHP'li başkan gericilik kustu: Açılıp saçılacaksın, sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin

MHP'li Kaynaşlı Belediye Başkanı, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu kadınları hedef alan gerici ifadelerle dolu bir paylaşım yaptı.

MHP'li başkan gericilik kustu: Açılıp saçılacaksın, sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin

Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0’la geçip 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı için MHP’li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’den skandal bir paylaşım geldi.

Birol Facebook hesabından yaptığı paylaşımında, “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar.” diye yazıp “Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” ifadelerini kullandı.

BİR DE SAVUNDU

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre Şahin söz konusu paylaşımın kendisine ait olduğunu kabul ederek, “Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” dedi.