MHP'den Birol Şahin açıklaması

Kadın voleybolcuları hedef alan sözleriyle büyük tepki çeken MHP'li belediye başkanı için partisinin genel merkezi soruşturma başlattı.

MHP'den Birol Şahin açıklaması

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek Tokyo’da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından yaptığı mesaj paylaşımı büyük tepki çeken MHP’li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’le ilgili partisi tarafından işlem başlatıldı.

Kadın voleybolcuları gerici ifadeler kullanarak hedef alan Şahin, kendisini “Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” diyerek savunmuştu.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Şahin hakkında soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Hürriyet‘te yer alan habere göre ‘Böyle bir paylaşımı kabul etmelerinin kesinlikle mümkün olmayacağını’ belirten Durmaz, “Ay yıldızlı formayı en yukarıya çıkaran Filenin Sultanları’nı büyük bir gururla izliyoruz, başarılarıyla da gurur duyuyoruz. Genel Başkanımız da grup konuşmasında mili takımımızı tebrik etti. İl başkanımızla görüştüm, savunmasını istedik, gereken ne ise yapacağız” dedi.

MHP’DEN KARAR: LİSTEMİZDEN DÜŞÜRDÜK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin Birol Şahin hakkında aldığı kararı daha sonra sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu.

“Milletçe haklı gururumuz olan Filenin Sultanları halkında, yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin talimatlarıyla , Kaynaşlı Bld Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür..Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”