MHP ve BBP 'ışık'lı fırsatı kaçırmadı: Hedef AYM

MHP'li vekil, AYM üyesi Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına, "Yaşanan bu olay Anayasa Mahkemesi’nin tüm unsurlarıyla yeniden masaya yatırılmasının ne derecede önemli olduğunu ortaya koyuyor." ifadeleri ile yanıt verdi.

MHP ve BBP 'ışık'lı fırsatı kaçırmadı: Hedef AYM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımına tepki göstererek, “Anayasa Mahkemesi üyesini acilen istifaya davet ediyoruz. Eğer bunu gerçekleştirmezse, Anayasa Mahkemesi’nin görevden almasını, görevine son vermesini bekliyoruz” dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Destici, AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın Twitter hesabından yaptığı ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımına ilişkin şunları kaydetti:

“Anayasa Mahkemesi’nden tutun, tüm devlet yöneticileri hatta siyaset kurumunun üyeleri yazdıklarına, paylaştıklarına ve söylediklerine azami derecede dikkat etmekle mükelleftir. Bu olayı gündem değiştirmek yahut paranoya olarak yorumlamak da tam bir aymazlık ve sığlıktır ya da darbe iması yapanı savunmaktır. Biz Büyük Birlik Partisi olarak Anayasa Mahkemesi kurumunu bu topraklarda hukukun başlıca merkezlerinden birisi olarak görüyor ve dokunulmaz kalmasını istiyoruz. Anayasa Mahkemesi üyesini acilen istifaya davet ediyoruz. Eğer bunu gerçekleştirmezse, Anayasa Mahkemesi’nin görevden almasını, görevine son vermesini bekliyoruz. Elbette ki, sonrasında da bir hukuki süreçle muhatap olması gerekir diye düşünüyoruz.”

MHP: AYM YENİDEN YAPILANDIRILMALI

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımına MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül’ün ‘hodri meydan’ çıkışının ardından MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’den de açıklama geldi.

“AYM yeniden yapılandırılmalı” diyen Özdemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesi’nin kendi kurumsal kimliğini kullanan ve bu kurumun üyeliğini yapan bir şahsın “adice” bir paylaşımla neyi ima ettiği malumdur! Yaşanan bu olay Anayasa Mahkemesi’nin tüm unsurlarıyla yeniden masaya yatırılmasının ne derecede önemli olduğunu ortaya koyuyor. Anayasa Mahkemesi’nin bu ve benzeri tartışmaların dışına çıkarılması zaruridir. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın 30 Eylül 2020 tarihinde yapmış oldukları açıklamaları, ne derecede haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.”