MHP 'sorumlu'yu buldu: Baş provokatör 23 Nisan'da Çav Bella'yla İzmir'i dolaşan Tunç Soyer

MHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 23 Nisan'da Çav Bella çaldırması nedeniyle geçtiğimiz gün camilerden yapılan 'korsan yayın'ın da suç ortağı olduğunu öne sürdü.

MHP 'sorumlu'yu buldu: Baş provokatör 23 Nisan'da Çav Bella'yla İzmir'i dolaşan Tunç Soyer

İzmir’de camilerin merkezi ezan sistemine girilerek Çav Bella Marşı’nın çalınmasına ilişkin MHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e suçlama geldi.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu yaptığı açıklamada, Soyer’in 23 Nisan’a İzmir’de Çav Bella Marşı ile dolaştığını hatırlatıp minarelerde “Çav Bella” çalanlar ile bu nedenle “suç ortağı” olduğunu öne sürdü.

MHP’li vekilin açıklaması şöyle:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, minarelerden Çav Bella çalanların alçak tertibini kınamıştır! Fakat bilinmelidir ki bu alçaklara cesaret veren atmosferin esas müsebbibi Tunç Soyer’in ta kendisidir.

Gazi meclisin 100. kuruluş yıldönümünde, 23 Nisan’da “Çav Bella” çalıp İzmir’i dolaşan Tunç Soyer başprovakatördür. 23 Nisan’da “Çav Bella” çalıp İzmir’i dolaşan Tunç Soyer’in, minarelerimize sıçratılmaya çalışılan çamurdan “şikayet etmesi” samimi ve inandırıcı değildir. Çünkü o da aynı bataklığın mahsulüdür.

Gözüken o ki; hürriyet güneşinin sırmalar saçtığı İzmir dağlarında efe olamayanlar, “Çav Bella” eşliğinde başka dağlara çıkıp gerilla olmaya heveslidir.

Güzel İzmir’in üzerinden ezanın sesi, Türk bayrağının gölgesi eksik olmasın diye koca bir kurtuluş savaşı verildiği silinmemek üzere hafızalarımızdadır. Tunç Soyer; işte o savaşı yöneten Gazi Meclis’i “Çav Bella” çalarak anmıştır! Minarelerde “Çav Bella” çalanlar ile Tunç Soyer; yol arkadaşı, ruh ikizi ve suç ortağıdır.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bazı camilerin hoparlörlerinden Bella Ciao (Çav Bella) çalınmasını “kınadığını” açıklamış ve “Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim” demişti.