MHP, ABD seçimlerinde Trump'ın zaferini istiyor

MHP'den bugün yapılan açıklamada Biden'ın seçimlerden mağlup ayrılması 'dileği' paylaşıldı.

MHP, ABD seçimlerinde Trump'ın zaferini istiyor

ABD’de Kasım ayında yapılması planlanan başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a rakip olan başkan adayı Demokrat Joe Biden’ın, Ocak ayında yaptığı bir konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözler aylar sonra yeniden gündeme getirilmişti.

Biden konuşmasında Erdoğan’a yönelik düşüncelerini aktararak şu sözlere yer vermişti:

“Bence ona (Erdoğan’a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamento’ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için… Bu iş bir süre iyi gidiyordu.

Bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz lazım. Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli. Nasıl çalışacaklarını anlamak için çevresinde F-15 savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna göre ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli. Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan’a) Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu.”

İktidar ve muhalefet partilerinden Biden’a tepkiler gelirken; MHP’den bugün yapılan açıklamada Biden’ın seçimlerden mağlup ayrılması ‘dileği’ paylaşıldı.

MHP’nin sosyal medya hesabından paylaşılan Bahçeli’nin ifadeleri şöyle oldu:

“Biden’in ilaveten 3 Kasım 2020’de yapılacak ABD Başkanlık Seçimi’ne Türk düşmanlarının desteğini alabilmek için Türkiye’ye meydan okuması aynısıyla ters dönecek, emperyalizmin tetikçisi olan bu kovboyun Allah’ın izniyle mağlubiyetine kapı açacaktır.”

Biden’ın seçimleri kaybetmesi Trump’ın seçimleri kazanmasıyla mümkün olacak.

Bahçeli bugün yazılı bir açıklama ile gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaşmıştı: