Metropoll Araştırma Şirketi: 15 Temmuz'dan bu yana Erdoğan'ı 'onaylıyorum' diyenler yüzde 24 düştü

Metropoll Araştırma Şirketi’nin son anketine göre, son bir ayda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını "onaylamayan" AKP'lilerin oranı yüzde 5,8'den yüzde 11'e çıktı; "onaylıyorum" diyen bütün partililerde düşüş var.Tek istisna HDP seçmeni.

Metropoll Araştırma Şirketi: 15 Temmuz'dan bu yana Erdoğan'ı 'onaylıyorum' diyenler yüzde 24 düştü

Metropoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı “Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019” anketine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görev onayı “verenlerin” oranı son bir ayda yüzde 48,4’ten yüzde 43,7’ye düştü. Cumhurbaşkanı’na görev onayı “vermeyenlerin” oranı ise yüzde 41,7’den yüzde 42,2’ye yükseldi. Araştırma sonucu AKP’lilerin yüzde 87,9’u Erdoğan’a onay verirken, MHP seçmeni yüzde 52 ile ikinci sırada yerini aldı.

ERDOĞAN’A DESTEK YANLIZ HDP SEÇMENİNDE ARTTI

Aralık’ta bütün partilerin Erdoğan’a verdiği “görev onayında” bir düşüş yaşanırken, HDP seçmemi son bir ayda yüzde 2,5’lik seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteklerini artırdı.

MHP SEÇMENİNDE ERDOĞAN’A ONAY YÜZDE 27,2 DÜŞTÜ

AKP seçmeninin son bir ayda Erdoğan’a olan desteğinin azalması ise dikkat çekiyor. Diğer taraftan da Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP seçmeni, Erdoğan’a verdiği onay oyunun yüzde 79,2’den yüzde 52’ye düştüğü tespit edildi.

AKP VE MHP’DE ONAYLAMAYANLARIN SAYISI ARTTI

Bu tabloda dikkat çeken bir diğer nokta ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen AKP ve MHP seçmenlerinden “hayır onaylamıyorum” diyenlerin sayısı arttı. Diğer taraftan da muhalefet partileri seçmenlerinden Erdoğan’ı onaylamayanların sayısı da düştü.

15 TEMMUZ 2016’DAN BU YANA YÜZDE 23,9 DÜŞTÜ

Metropoll’un araştırması ayrıca, 15 Temmuz 2016’dan bu yana Erdoğan’a olan desteğin yüzde 67,6’dan yüzde 43,7’ye düştüğünü ortaya koyuyor.