Metiner'den Soylu'ya 'FETÖ' göndermesi

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, bugün yapılan TSK’daki 'FETÖ' operasyonu üzerine açıklamada bulundu.

Metiner'den Soylu'ya 'FETÖ' göndermesi

‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında 43 kaymakam ve vali yardımcısının görevden uzaklaştırılması sonrası gözler Bakan Soylu’ya dönmüştü.

Birkaç ay önce AKP’li Mehmet Metiner ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu televizyonda birbirine girmiş; Metiner’in “FETÖ’cüler göreve getiriliyor” iddiası üzerine canlı yayına bağlanan Süleyman Soylu, “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur.” demişti.

Soylu, iddialara ilişkin “Başında olduğum bakanlığı ilgilendiren birkaç değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelere bir cevap vermezsem hem kendimize haksızlık hem bugün büyük mücadeleler veren bu kuruma ve hükümetimize bir haksızlık olarak görüyorum. Ben FETÖ mücadelesinin nasıl yürüdüğünü bilen insanlardan bir tanesiyim. Bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben düzgün yaşayan bir adamım. Böyle sağın solun lafları ile iş yapacak bir adam değilim. Ben hükümetimizin politikalarını yürüten bir insanım.” açıklamasını yapma gereği duymuştu.

Kaymakamların ve Vali yardımcılarının ‘FETÖ’ ile bağları tespit edilerek görevden alınmalarının ardından, hatta kimi isimlerin görevden alınmadan kısa süre önce terfi almış olduğunun ortaya çıkması ile Metiner – Soylu kavgası yeniden hatırlara geldi.

‘FETÖ’ operasyonlarının ardından AKP’li Metiner, konuya ilişkin yeni paylaşımda bulundu. Metiner, “Demek ki neymiş, devletin kılcal damarlarında hâlâ FETÖ’cüler varmış” dedi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, bugün yapılan TSK’daki ‘FETÖ’ operasyonu üzerine açıklamada bulundu.

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik, İzmir merkezli 28 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda 66 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, şu ana kadar 53 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İsim vermeden Soylu ile yaşadığı krizi hatırlatan Metiner, “Demek ki neymiş, devletin kılcal damarlarında hala FETÖ’cüler varmış” diye yazdı.

Metiner’in Soylu’ya göndermesi şöyle:

“Dikkat… Gözaltına alınan FETÖ’cülerden biri İlçe Jandarma Komutanı… Ayrıca başka muvazzaflar da var… Demek ki neymiş, devletin kılcal damarlarında hala FETÖ’cüler varmış… İzmir Başsavcımızı yürekten kutluyorum…”