Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada 13 kişiye 6 yıl hapis istemi

Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin savcılık soruşturması tamamlandı. Davada, polis müdahalesiyle ilgili olarak 13 kişinin 6 yıla kadar hapsi istendi.

Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada 13 kişiye 6 yıl hapis istemi

Artvin’in Hopa ilçesinde 2011 yılında protesto eylemleri sırasında ölen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin savcılık soruşturması tamamlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemdeki ziyareti sırasında Hopa’da yaşanan olaylarla ilgili soruşturma 9. yılında tamamlandı. Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne neden polis müdahalesi ile ilgili olarak 13 kişiye dava açıldı.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

2011 Genel Seçimleri öncesinde Erdoğan’ın ilçeye yaptığı ziyaret sırasındaki protesto sırasında yaşananlarla ilgili Savcılık soruşturmasında dönemin il emniyet müdürü Muhsin Armağan’ın da arasında olduğu 13 kişiye dava açıldı. Dosyada sanıklar ‘taksirle ölüme neden olmak’la suçlanarak 6 yıla kadar hapisleri istendi.

Metin Lokumcu’nun ölümüne biber gazı kullanımının neden olduğunu belirten Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, gaz kullanma yetkisine sahip 9 polis memuru ile dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı T.V., Hopa İlçe Emniyet Müdürü F.Ü. ve Erzurum Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli müdür Yardımcısı E.D. şüpheli olarak yer aldı.

Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması 24 Aralık’ta yapılacak.