Metin Feyzioğlu'nun gerçek yüzü: Çoklu baro devrimdir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, AKP ve MHP imzalı 'çoklu baro' düzenlemesi için "devrim niteliğinde" demekten çekinmedi.

Metin Feyzioğlu'nun gerçek yüzü: Çoklu baro devrimdir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, AKP ve MHP imzasıyla getirilip kabul edilen ve avukatların büyük tepkisini çeken ‘çoklu baro’ yasasıyla ilgili gerçek tavrını ortaya koydu.

Daha önceleri, düzenlemeye kendisinin de karşı olduğunu belirttiği açıklamalar yaptığı bilinen Feyzioğlu, AKP’nin yayın organı A Haber‘de konuk olduğu programda iktidarın borazanlığına soyundu.

Metin Feyzioğlu, düzenlemenin “devrim” niteliğinde olduğunu öne sürerek “Bu kısım gözden kaçırılıyor. Bunun kasten yapıldığını düşünüyorum. Şimdi bu kasten gözden kaçırmaya bir son vereceğiz. Türkiye Barolar Birliği, geçen 51 yılda Türkiye’deki baroların birliği olmaktan çıkmış. İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in dilediğini yaptığı bir hale dönüşmüştü” dedi.

AKP sözcülerini aratmayan argümanlar kullandığı açıklamalarına “düzenlemeyle vesayete son verildiğini” öne sürerek devam eden Feyzioğlu, “Kanunun devrim niteliğindeki kısmı İstanbul, Ankara ve İzmir’in tahakkümüne, vesayetine son verilmiş, Barolar Birliği 1969’daki kuruluş ruhuna kavuşturmasıdır” ifadelerini kullandı.