Metin Feyzioğlu yine 'takipçi' olacak

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hatay Barosu Başkanı'nın polislerce zor kullanılarak gözaltına alınmasını "kınadı", olayın takipçisi olacağını açıkladı.

Metin Feyzioğlu yine 'takipçi' olacak

Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez’in İskenderun’da bir restoranda yemek yediği sırada kimlik ibraz etmediği için gözaltına alınmasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan da “tepki” geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Feyzioğlu, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasını kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu’nun açıklaması şöyle:

“Olay sonrasında TBB Avukat Hakları Merkezimizin üyesi Av. Şenol Yücesoy Mersin’den Birliğimiz adına destek olmak üzere Hatay’a intikal etmiştir. Polisin kimlik sorma yetkisi vardır. Ancak PVSK md. 4A’nın özü, polisin tanıdığı halde bir kişiye kimlik sormasına izin vermez. Kanunen il Cumhuriyet Başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının o ilde görev yapan polis memurları ve özellikle amirleri tarafından tanınmaması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu sebeple Hatay Barosu Başkanına yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahale keyfidir ve kanuna aykırıdır. Sorumlular hakkında adli ve idari yaptırım uygulanması gereklidir. TBB konunun takipçisi olacaktır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları tarafından ağır şekilde darp edilmesine de çok sert tepki göstermiş, “şakağıma tabanca dayasanız ben bu işin peşini bırakmam” diyerek meselenin takipçisi olacağını duyurmuştu. Ancak olay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla kapatılmıştı.