Metin Feyzioğlu'ndan 'istifa' yanıtı

Feyzioğlu, 'İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim' ifadelerini kullandı.

Metin Feyzioğlu'ndan 'istifa' yanıtı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘Savunma Yürüyüşü’ndeki baro başkanlarından gördüğü tepki sonrası gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında açıklamalarda bulundu.

Baro başkanlarının yürüyüşüne ilişkin konuşan Metin Feyzioğlu, “Neden destek vermek yerine Anıtkabir’e gittiniz?” sorusuna, “Biz o yürüyüşe katılmak istemedik. O da bizim hakkımız. Her dünya görüşünden insanın gittiği bir yer Anıtkabir. Benim önerdiğim programı bazı baro başkanları tasvip etmedi” diye yanıt verdi.

“İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine ise, “İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim” diyen TBB Başkanı, baro başkanlarının tepkisi için “Hepsi başımın üstüne, onlara tek söz söylenemez. Çünkü çok zor şartlarda sabahı ettiler ve temel hakları ihlal edildi. Silahsız saldırısız yürüyüş hakkı temel haktır. Ben 48 saattir ayaktayım, hiç uyumadım. Dün gece Barolar Birliği’nde sabah 5’e kadar telefon görüşmeleri yapıyordum.” ifadelerini kullandı.