Meteoroloji'den 'toz taşınımı' uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun doğusunda yağmur beklenirken, Marmara ve Ege kıyılarında ise toz taşınımı olacak.

Meteoroloji'den 'toz taşınımı' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kars, Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerinde ise, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey, Marmara ile Kıyı Ege’de güney yönlerinden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Batı kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklenmesi sebebiyle ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.