Metal işçisine barikat: Valilik sömürüye değil, işçiye karşı!

Ankara'ya yürüyüşe geçmek isteyen işçileri polis barikatla durdurdu. Valilik yürüyüşü pandemi gerekçesiyle yasaklarken, işçiler yürümekte kararlı.

Metal işçisine barikat: Valilik sömürüye değil, işçiye karşı!

Hakları için mücadele eden metal işçileri Gebze’de toplandı. Sendikalaştıkları için işten atılan metal işçileri BMİS’in çağrısıyla Gebze’den Ankara’ya yürümek üzere Gebze’deki sendika binası önünde buluştu. Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçmek isteyen işçileri polis barikatla durdurdu. Valilik yürüyüşü pandemi gerekçesiyle yasaklarken, işçiler yürümekte kararlı.

İşçilere Sınıf Tavrı da destek veriyor. “Metal işçisine değil, sömürüyü ve salgını durdururun” başlığıyla çağrı yapan Sınıf Tavrı, Valilik’in kararını kınadı ve tüm emekçileri mücadeleye çağırdı.

Metal işçilerinin kararlı bekleyişi sürerken, sık sık “metal işçisi patronlara köle olmayacak”, “genel grev, genel direniş” sloganları atılıyor. Sendika önünde açıklama yapan BMİS yetkilileri “yürüyüş için kararlı olduklarını” bildirdi.

Metal işçilerine polis müdahalede bulundu. 2 işçi gözaltına alındı.

Sınıf Tavrı ve işçiler polis müdahalesine rağmen bekleyişini sürdürüyor.

Sınıf Tavrı, müdahaleyi sert bir şekilde kınarken, gözaltına alınan işçiler serbest bırakılsın çağrısı yaptı.

Gözaltına alınan metal işçilerinin serbest bırakılmasını isteyen Sınıf Tavrı üyeleri de gözaltına alındı.

BMİS Gebze Şube Başkanı Selçuk Çifçi Manifesto’ya konuştu:

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu: Saat 15.00’e kadar bekleyeceğiz. Eğer müdahale olursa Gebze’deki tüm fabrikalarda işi durduracağız.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan ve İYİ-SEN MYK üyesi Hasan Kırlangıç gözaltına alındı.

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve BMİS yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 60 metal işçisi gözaltına alındı.

Adnan Serdaroğlu ile beraber BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile Umut-Sen’den Başaran Aksu ve Kamil Kartal gözaltına alındı.