Metal işçileri Gebze'de buluşuyor: Sınıf Tavrı'ndan çağrı

MESS'in dayatmalarına boyun eğmeyen metal işçileri, Gebze'de düzenleyecekleri büyük mitingle şalterleri indirme kararlılığını gösterecek. Miting için Sınıf Tavrı'ndan yapılan açıklamada "Tüm emek dostlarını ve işçi sınıfını, metal işçilerinin bu haklı mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz" denildi.

Metal işçileri Gebze'de buluşuyor: Sınıf Tavrı'ndan çağrı

HABER MERKEZİ

Metal işçileri ile patron örgütü MESS arasında süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. MESS’in 3 yıllık sözleşme, düşük zam, esnek çalışma ve güvencesizlik dayatmalarına karşı talepleri karşılayacak bir teklifle gelmemesi halinde greve gitmekten başka çareleri kalmayacağını belirten Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS), eylemleri başlatma kararı aldı.

Bu kapsamda 19 Ocak Pazar günü Gebze’de büyük bir miting düzenlemeye hazırlanıyor. İşçiler Pazar günü saat 11.00’de Trafo Meydanı’nda işçiler bir araya gelecek. Saat 12.00’de başlayacak yürüyüşün ardından 13.00’te kent meydanında bir miting düzenlenecek. BMİS, ‘Bir kez daha uyarıyoruz; sabrımız taştı, greve hazırız’ diyerek tüm işçileri bu eyleme davet ediyor.

SINIF TAVRI’NDAN ÇAĞRI

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı miting için bir çağrı açıklamasında bulundu. Açıklamada şöyle denildi:

“Metal işçisinin hakkı için alanlara!

130 bin metal işçisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci devam ediyor. 130 bin metal işçisi “insanca bir yaşam” için hakkını ararken, dolar milyardeleri kârlarını korumak için metal işçilerine “sefalet” ücretini dayatmanın peşinde.

Metal işçileri hakkını aramak, “insanca bir yaşam arzusunu” dile getirmek için meydanları doldurmayı hazırlanıyor. Bu çerçevede, Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın 19 Ocak günü Gebze’de gerçekleştireceği mitinge, Sınıf Tavrı olarak katılacağız.

Tüm emek dostlarını ve işçi sınıfını, metal işçilerinin bu haklı mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz.
Toplanma yeri: Fatih Devlet Hastanesi Karşısı-Gebze
Toplanma saati: 11:00
Miting günü: 19 Ocak Pazar
İletişim numaraları: 0850 255 07 10″