Metal iş kolunda uzlaşma çıkmadı, işçiler ayakta

MESS'in bugünkü görüşmede de sefalet düzeyini geçmeyen teklifine karşı işçiler uyarı eylemlerine başladı.

Metal iş kolunda uzlaşma çıkmadı, işçiler ayakta

HABER MERKEZİ

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile metal işkolunda örgütlü üç sendika arasında ayrı ayrı devam eden ve 130 bin metal emekçisini kapsayan 2019 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmadı.

Bugün yapılan görüşmelerde MESS’in 2019 eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere ücretlere ilk 6 ay için daha önce önerdiği yüzde 6,05’lik teklifini yalnızcayüzde 8’e çıkardığı, ücret zammı dışındaki konulardaki tekliflerinde bir değişiklik olmadığı öğrenildi.Sendika temsilcileri ise bu rakamları tartışmaya dahi değer bulmadıkları belirtti.

Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS)  yaptığı açıklamada, “MESS, bize sefaleti reva görüyor. MESS bize açlığı ve yoksulluğu dayatıyor. Bu duruma boyun eğeceğimizi sanıyorlarsa yanılırrlar” dedi.

MESS’ten talepleri karşılayacak bir teklif gelmemesi halinde geriye kendilerine mücadeleyi yükseltip greve gitmekten başka bir seçenek kalmayacağı vurgulanan BMİS açıklamasında “Haklarımızı almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kararlılığımızı kimse test etmesin. Dün yaptık, yarın da yapmaktan çekinmeyeceğiz” denildi.

MESS’in sefaleti dayatan teklifini protesto eden işçiler fabrikalarda eylemlere başladı.