Mersin'de sel: 2 kişi hayatını kaybetti

Mersin'de dünden beri etkili olan yağış nedeniyle Çeşmeli'de bir ailenin yaşadığı baraka çöktü, 1 kişi yaşamını yitirdi. Kentte 1 kişi de sele kapılarak hayatını kaybetti.

Mersin'de sel: 2 kişi hayatını kaybetti

Mersin’i etkisi altına alan kuvvetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. 12 saatte metrekareye 140 kilogram yağışın düştüğü Mersin’de hayat felce uğradı.

Özellikle merkez ilçe Mezitli’de saat 01:00 sıralarında şiddetini arttırarak yağan yağmur nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları oluştu.

Eski Mezitli Yolu, Kandak Deresi, GMK Bulvarı ve Akkent Mahallesi’nde çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, gece boyu yürütülen çalışmalarını sürdürdü.

1 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI, 1 KİŞİ SELE KAPILDI

Erdemli İlçesi, Çeşmeli Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması neticesinde, 6 kişilik ailenin yaşadığı baraka çöktü. Aile fertlerinden 5’i kendi çabalarıyla toprak ve molozların altından çıktı. Baba İbrahim Öngel ise göçük altında kaldı. Babalarına ulaşamayan çocuklar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler babanın cansız bedenine ulaştı.

Mut ilçesinde de, dereye uçan Ali Büyükgüdük yönetimindeki otomobilden sel sularına kapılan Yunus Gök’ün (34) cansız bedenine ulaşıldı. AKUT ve itfaiye ekipleri, Gök’ün cansız bedenini 700 metre uzaklıkta, dere yatağında buldu. Yunus Gök’ün cansız bedeninin, otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderileceği belirtildi.

Öngel’in (62) ardından Yunus Gök’ün cesedine ulaşılmasıyla kentte kuvvetli yağış nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

FELAKET TÜM MERSİN’DE

Yağışla beraber önemli sorunların ortaya çıktığını belirten Mersin Belediye Başkanı  Vahap Seçer, Mersin bölgesinin tamamında önemli sorunlar yaşandığını söyledi. Mut’ta bir aracın dereye yuvarlandığını, bir yurttaşın kurtarıldığını, bir yurtttaşın ise kayıp olduğunu açıklanayan Başkan Seçer şunları söyledi:

“Yine Çeşmeli’de üzücü bir durum oldu. Bir heyelan meydana geldi. Çadırda kalan vatandaşlarımızdan 2’si kurtarıldı ancak 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Mezitli bölgesinde merkezde önemli derecede ihbarlar var. Burada Kandak Deresi, Çeşmeli Deresi ve Kuyuluk-Otoban bağlantı yolundan su çok kuvvetli bir şekilde geliyor.”