Mersin'de sağlık emekçileri hakları için iş bıraktı

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri, 2 saatlik iş bırakma eylemi yaparak ödenmeyen fazla mesai ve performans ücretlerini istedi.

Mersin'de sağlık emekçileri hakları için iş bıraktı

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan sağlık emekçileri, fazla mesai ve performans ücretlerinin verilmesi talebiyle kısa süreli iş bırakma eylemine giderek basın açıklaması yaptı.

SES, Türk Sağlık-Sen, Mersin Tabip Odası Mersin Üniversitesi Asistan Hekimler Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, hastane yönetimi ve hükümetin sağlık politikalarının faturasının kendilerine çıkarıldığı ifade edildi.

Sağlık emekçilerinin 2 saatlik iş bırakma eylemi sırasında yapılan açıklamada, hastanenin mali durumu ileri sürülerek uzun süredir ödemelerin geciktirildiği belirtildi. Mali durumdan hastane emekçilerinin sorumlu olmadığı ifade edilen açıklamada, zaman zaman hastaların tedavi olamadığı, öğrencilerin ise eğitim hakkından mahrum kaldığı vurgulandı.

Açıklamada basın metnini Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen okudu. Sağlık emekçilerinin 8 aydır emeklerinin karşılığını alamadığını aktaran Antmen, uzun süredir ruhsal ve bedensel olarak sağlıklarını bozacak şartlar altında çalıştıklarını söyledi.

Sağlık emekçilerinin köle olmadığını belirtip baskılar karşısında mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen
Antmen, sorunların çözümü için taleplerini şöyle sıraladı:

  • Hastaneden alacaklı olduğumuz geçmiş dönemlere ait bütün ücretlerin bir an önce ödenmesini
  • Haklarımız olan nöbet ücretlerinin, yoğun bakım nöbeti farklarının düzenli olarak yatırılmasını
  • Döner sermaye ve performans ek ödemelerinin öğretim üyesi, araştırma görevlisi , yardımcı sağlık personelinin yanı sıra diğer hastane personeline düzenli olarak ödenmesini
  • Hastanenin mali durumunun gerekçe gösterilerek ücretlerimizde herhangi bir kesinti yapılmamasını
  • Eğitim hakkımızın aksatılmayacak şekilde sürdürülebilmesi için uygun koşulların sağlanmasını talep ediyoruz
  •  Biz hastalarımız için, sağlık için, sağlıkçılar için buradayız. Taleplerimiz değerlendirilmedikçe mücadelemizden ödün vermeyeceğiz.