Mersin'de 3 milyonluk peşkeş AKP'lileri birbirine düşürdü

Mersin’de birçok kamu binası atıl durumda iken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün 3 milyon lira bedelle yeni bir bina kiraladığı iddiası kentin gündemindeyken yapılan “İhaleciler, FETÖ’den farkınız yok”  paylaşımı AKP'lileri birbirine düşürdü.

Mersin'de 3 milyonluk peşkeş AKP'lileri birbirine düşürdü

Mersin’de birçok kamu binası atıl durumda iken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün 3 milyon lira bedelle yeni bir bina kiraladığı iddiası kentin gündemine oturdu.

Çıkan haberler üzerine, daha önce AKP Toroslar İlçe Başkanlığı için aday olduğu öğrenilen Mevlüt Kurt sosyal medya hesabından “İhaleciler, FETÖ’den farkınız yok”  şeklinde bir paylaşım yaptı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bu paylaşımı kendilerine yönelik bir iftira ve hakaret olarak değerlendiren AKP İl Başkanı Cesim Ercik ile AKP İl Genel Sekreteri Kenan Peker, daha önce AKP Toroslar İlçe Başkanlığı için aday olduğu öğrenilen Mevlüt Kurt hakkında suç duyurusunda bulundu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında Güneykent Polis Merkezi’nde ifadesi alınan Mevlüt Kurt, söz konusu olayla ilgili şunları söyledi:

BİNA SAHİBİNİ İHYA ETTİLER

İŞKUR’un yeni binası yıllık 600 bin TL bedelle kiralandı. Şu an AKP İl Başkanlığı’nın bulunduğu bina ile İŞKUR’un binası aynı şahsa aittir. Bu şahıs Kenan Peker ve Cesim Ercik tarafından ihya edilmiştir. * Bu binaların ödenen kiralar kadar etmeyeceği apaçık ortadadır. Ayrıca devletimizin bir sürü boş binaları varken, İŞKUR’un bu yüksek kira ve tadilatla başkalarının cebine haksız kazanç sağlanması düşündürücüdür.

ÖZ ELEŞTİRİDE BULUNDUM

Ben bunları bildiğimden dolayı ‘ihaleciler’ paylaşımını yaptım. Ben ‘Torosları da unutmayacağız, FETÖ’den farkınız yok artık’ şeklindeki yaptığım paylaşımda ise Cesim Ercik ve Kenan Peker’e kesinlikle FETÖ’cü demedim. Burada haksızlıkların FETÖ benzeri yapılan haksızlık olduğundan dolayı öz eleştiride bulundum.

PARTİMİN DAVASINI SAVUNDUM

Eleştirisinin Ercik ve Peker’e bir hakaret ve iftira amacı taşımadığını dile getiren Mevlüt Kurt, “Üyesi olduğum partimin davasını savundum. Partimin daha ileriye gitmesi için insanlarımız asgari ücretle çalışırken niye bu kadar kira bedelleri verildiğine itiraz ettim” dedi.

KAMU BİNALARI ATIL DURUMDA

Mersin İŞKUR’un yüksek bedelle kiraya çıktığı kentte, çok sayıda kamu binasının ise atıl durumda boş olarak durması dikkat çekiyor. Kent merkezi konumundaki Akdeniz ilçesinde Mersin Uluslararası Limanı (MIP), karşısında yer alan Kültür ve Turizm, eski tapu müdürlükleri binaları, Devlet Hastanesi poliklinik ve Kızılay binalarının da aralarında yer aldığı kamu mekânları kapılarına kilit vurulmuş halde kaderine terk edilmiş olarak duruyor.

3 MİLYON LİRALIK KONTRAT

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yeni taşınacağı binanın kirası aylık 50 bin TL. Beş yıllık 3 milyona ulaşan kiralama bedeliyle kontrat yapıldığı öne sürülürken, eşi eski AKP Erdemli İlçe yöneticisi olan İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt, ‘Kiralama bedelini bilmiyorum’ demişti. Emlakçılar ise söz konusu bölgede bu tür bir kiralama işlemenin son derece yüksek olduğunu dile getirdiler.